Kultúra

Megszüntették a nyomozást a Rammstein frontembere ellen

AXEL HEIMKEN / DPA / AFP
AXEL HEIMKEN / DPA / AFP
A berlini ügyészség szerint nincs elég bizonyíték arra, hogy az énekes valóban szexuálisan zaklatott volna bárkit.

Nem találtak elég bizonyítékot, így a berlini ügyészség megszüntette a nyomozást Till Lindemann ellen, akit többen szexuális zaklatással vádoltak. A Deutsche Welle szerint a nyomozást azért zárták le, mert eddig nem kapott az ügyészség az állítólagos áldozatoktól hivatalos tanúvallomást, ennek hiányában a nyomozók nem tudták alátámasztani a vádakat. Arra sem találtak bizonyítékot drogokkal kapcsolatba hozható szexuális erőszakot követett volna el az énekes, ahogy a kiskorúak szexuális szexuális kizsákmányolására sem.

Ugyancsak ejtették a vádakat Alena Makeevával szemben, akit azzal vádoltak, hogy ő állt a visszaéléseknek teret adó afterpartyk megszervezése mögött, ő szervezte a lányokat Lindemannak.

Az, hogy a berlini államügyészség ilyen gyorsan lezárta az ügyet jól mutatja, hogy nincsen elegendő bizonyíték arra vonatkozóan, hogy ügyfelünk szexuális bűncselekményt követett volna el

– nyilatkozták Lindemann jogi képviselői kedden.

Az énekes ellen még júniusban indított eljárást a berlini ügyészség azt követően, hogy több rajongója is azzal vádolta az énekest, hogy a koncertek utáni bulikon szexuálisan zaklatta őket az énekes. A dominóeffektus hamar elindult, az énekest dobta a könyvkiadója, a zenekar berlini koncertje előtt pedig több százan tüntettek.

Kapcsolódó
„Ő megteheti, hogy nagyban manipuláljon, ilyen a világ” – rajongók a Rammstein-énekes szexbotrányáról
A Rammstein frontembere, Till Lindemann botrányba keveredett, de tagadja, hogy rajongókat drogozott volna be az öltözőben. Hisznek-e neki a budapesti koncert nézői, és mit tennének, ha kiderülne, hogy nem mond igazat?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik