Kultúra

David Ayer szerint Hollywood hibája, hogy az Öngyilkos osztag pocsék film lett

ATLAS ENTERTAINMENT / DC COMICS / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
ATLAS ENTERTAINMENT / DC COMICS / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

Keserű élményeiről vallott David Ayer, aki annak ellenére, hogy olyan filmekkel bizonyította tehetségét, mint a Harag vagy Az utolsó műszak, mégis 2016 legnagyobb pofáraeséséről, az Öngyilkos osztagról fog sokaknak eszébe jutni.

A rendező Jon Bernthal podcastjének vendége volt, amelyben karrierje legnehezebb időszakáról mesélt. Ayer a már említett kritikai sikerek után kapta meg a DC rosszfiúit összecsődítő film megrendezését, és nagyon sokáig úgy tűnt, hogy ezzel a recepttel és az elég komoly sztárgárdával lehetetlen mellélőni. A végeredmény végül óriási bukás lett, Ayer pedig azonnal azzal kezdett védekezni, hogy nem a saját vízióját valósíthatta meg, a Warner ugyanis túlontúl beleszólt a munkájába.

Ott volt a Harag, belenyúltam a tutiba, bármit megtehettem és meg is tettem. Ezután kaptam meg ugyanis az Öngyilkos osztagot, és ugyanazt akartam csinálni vele: autentikus, próbáljuk el rengetegszer, merüljünk el egymás lelkében, csináljunk egy nagy, közös, csodálatos dolgot. Aztán jött a Deadpool, meg a Batman v. Superman, amit nem teszteltek közönség előtt. Más végeredményt vártak, aztán a kritikusok földbe döngölték a filmet. Szóval úgy voltak vele: csináljunk David Ayer sötét, mély filmjéből egy kibaszott komédiát

– mesélte a rendező. Ayer egyébként a film megjelenése óta kampányol azért, hogy saját rendezői változata mozikba kerüljön, amely nem újszerű gyakorlat – Zack Snyder például ugyanezt csinálta a 2021-ben jelent meg Zack Snyder: Az Igazság Ligájával, amelyben a saját DC-filmjét vágta hasonló megfontolások alapján újra. James Gunn, a DC Studios társ-vezérigazgató azt mondta a rendezőnek, hogy „el fog jönni az ideje” annak, amikor bemutatják a saját változatát.

Ayer több érdekes hasonlatot hozott helyzetére: úgy érzi, hogy egy tigrisen lovagolva próbál navigálni a témában, de egy sokkal meghökkentőbb képpel is próbálta illusztrálni, mi zajlik a filmjével kapcsolatban a lelkében:

Mindig azt mondom az embereknek, hogy Hollywood olyan, mintha végig kéne nézned azt, ahogy valakit, akit szeretsz megdug az, akit utálsz. A legfájóbb pont számomra az Öngyilkos osztag. Az a szar kicsinált, teljesen tönkretett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik