Kultúra

Sepsi Enikő lesz az SZFE rektora, más nem is pályázott

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Mindeközben Szarka Gábor kancellár távozásának okára is fény derült.

A Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) professzora, Sepsi Enikő egyedüliként nyújtotta be pályázatát az SZFE rektori székére, az intézmény szenátusa pedig mai ülésén támogatta a pályázatot – írta meg a HVG.

A korábban a KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának korábbi dékánjaként, majd a Művészettudományi és Szabadbölcsészet Intézet alapító vezetőjeként, és a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium alapító igazgatójaként aktív, a vezetés terén épp ezért jókora tapasztalattal rendelkező Sepsi szakterülete a modern és kortárs francia, illetve magyar költészet, valamint a színház-, fordítás-, és vallástudomány.

A Rátóti Zoltán egyészségügyi okokból való lemondása után június 6-án, majd július 24-én újra kiírt pályázat egyéb részleteiről nem tudni, a lapnak nyilatkozó nyelvészprofesszor, Kenesei István azonben elmondta: Sepsi az első kiírásra is beadta a pályázatát, abban azonban azt írta, hogy helyreállítaná a rektor hagyományos szerepét, párhuzamosan leépítve a kancellár jogköreit.

Kenesei hozzátette:

Szarka Gábor kancellár vezetésével ezért összefogtak ellene, és a szenátuson először leszavazták a pályázatát. Ez vezetett a Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnökkel kialakult konfliktushoz,

aminek eredményeként a modellváltást levezénylő Szarka távozni kényszerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik