Kultúra

Sean Penn háborús hősként feszít az ukrajnai dokumentumfilmje előzetesében

UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY / AFP
UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY / AFP

Előzetes jelent meg Sean Penn ukrajnai dokumentumfilmjéről, a Superpowerről, amelyet az Oscar-díjas színész a háborús konfliktusról és Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről készített.

Penn épp Ukrajnában forgatott dokumentumfilmet, amikor 2022 februárjában kitört a háború, és bár elhagyta az országot, később visszatért, hogy immár a háborúról forgassa le dokumentumfilmjét. A színész az ukránok melletti kiállás szenvedélyes szószólója a filmiparban, hol azzal fenyegetőzött, hogy beolvasztja Oscar-díját, ha Zelenszkij nem beszélhet a díjátadón, hol azzal, hogy fegyvert ragad az oroszok ellen. A Superpowert az idei Berlinálén mutatták be, ám túlnyomórészt negatív kritikákat kapott, elsősorban azt rótták fel neki, hogy Penn saját magát tolta előtérbe, mint a történet hősét, Zelenszkijt és magát a témát is háttérbe szorítva ezzel.

Hogy milyen lett a végeredmény, arról hamarosan mindenki meggyőződhet, az legalábbis biztosan, akinek van Paramount+ előfizetése, a Superpower ugyanis oda kerül majd fel szeptember 18-án. Magyarországon vélhetően a SkyShowtime emeli majd a kínálatába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik