Kultúra

Sean Penn azon agyal, hogy fegyvert ragad az oroszok ellen

Ayhan Mehmet / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Ayhan Mehmet / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Sean Penn egyre többet gondol arra, hogy harcolnia kéne Ukrajnában az oroszok ellen – derült ki a Hollywood Authenticnek adott interjújából.

Az egyik nap még Brentwoodban állok egy benzinkúton, a másikon pedig már azon agyalok, hogy felvegyem-e a fegyvert az oroszok ellen. Mi a fene történik?

– nyilatkozta az Oscar-díjas színész, aki a háború kitörésekor épp Ukrajnában forgatott dokumentumfilmet. Azt is elmondta, hogy a filmterv már évek óta kész volt, Vologyimir Zelenszkij ukrán elnökkel még két éve beszélt először Zoomon egy olyan filmről, amely majd Ukrajnát mutatja be, akkor még nyilván háború nélkül. Penn az invázió előtt egy nappal találkozott először személyesen az elnökkel, és állítása szerint a háború első napján végig vele volt. Néhány nappal később azonban elhagyta Ukrajnát, autóját hátrahagyva, gyalog menekült el az országból.

Az egyetlen észszerű ok arra, hogy miért maradtam volna tovább az országban az lett volna, ha fegyvert fogok, valószínűleg golyóálló ruházat nélkül, mivel külföldiként az ember inkább odaadná a védőöltözetét a helyi civileknek, akiknek nincs ilyenjük, vagy a harcosoknak, akik képzettebbek, vagy egy fiatalabb férfinak, egy nőnek.

A színész azt tervezi, hogy visszatér az országba, ám egyelőre nem tudja, milyen konkrét tervekkel: „Nem vagyok idióta, egyelőre nem tudom, mit ajánlhatnék nekik.”

A 61 éves színész többször beszélt meglehetősen szenvedélyesen a háborúról: korábban kilátásba helyezte, hogy beolvasztatja az Oscar-díjait, ha Zelenszkij nem beszélhet az Oscar-gálán, illetve abban is biztos, hogy az ukránok megnyerik a háborút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik