Kultúra

Az idén elhunyt Ray Stevenson előtt tisztelgett az Ahsoka első epizódja

MARK SAGLIOCCO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
MARK SAGLIOCCO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
A színész már nem érhette meg az új Star Wars-sorozat bemutatását.

Újabb Star Wars-sorozat rajtolt el tegnap, az Ahsoka megjelenésébe azonban akaratlanul is beleszövődött a szomorúság, a sorozat egyik szereplője, Ray Stevenson ugyanis már nem láthatja a kész alkotást.

Az északír színész néhány nappal ötvenkilencedik születésnapja előtt legújabb filmjének forgatása közben halt meg Olaszországban idén májusban. Az Ahsokában az egyik főgonoszt, Baylan Skollt alakította, a tegnap debütáló első epizódot a színész emlékének ajánlották, a sorozat végén egy felirattal emlékeztek meg Stevensonról.

Barátunkért, Ray-ért

– állt az epizód végén.

Nem az Ahsoka lesz az utolsó alkotás, amiben Stevenson feltűnik, ő volt a milliárdokból készülő magyar történelmi filmek újabb darabja, az 1242 – A Nyugat kapujában főgonosza is. Soós Péter rendező a színész halálát követően lapunknak azt nyilatkozta, rendkívüli tehetségű színész volt, akivel inspiratív volt együtt dolgozni.

Kapcsolódó
„Egy csupaszív óriás, akivel megtiszteltetés volt együtt dolgozni” – magyar rendezője emlékszik Ray Stevensonra
A milliárdos állami támogatással készülő magyar kalandfilm, az 1242 – A Nyugat kapujában lesz a váratlanul meghalt Ray Stevenson egyik utolsó befejezett mozifilmje. A rendezőt, Soós Pétert kérdeztük, milyen volt a közös munka.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik