Kultúra

Sörkóstolás, összművészeti fesztivál a Podmaniczkyn, horror a moziban – mutatjuk, augusztus végén milyen programok várnak minket

tefeszt
tefeszt
Az államalapítás ünnepével nem ért véget az augusztus: tengernyi izgalmas program várja még az embereket. Koncertet ad Udvaros Dorottya, fesztivált tartanak a Podmaniczky utcában, és még kézműves söröket is kóstolhatunk a Hegyvidéken. De melyiket érdemes választani?

TE!Feszt 2023

2023. augusztus 25-27., Budapest, VI. kerület, Podmaniczky utca

Újra nagyszabású összművészeti fesztivállal készül Terézváros és az Eötvös10, harmadik alkalommal rendezik meg a TE!Feszt-et – ezúttal nem az Andrássyt, hanem a Podmaniczky utcát töltik meg kultúrával.

Lesz Honeybeast-koncert, műsorral készül a Budapesti Operettszínház, a Neoton Família sztárjai nagykoncertet adnak, miképp fellép a Midlife Crisis és a Bonbon formáció is.

Színházi kavalkád, gyerekprogramok, koncertek, kézműves vásár várja az érdeklődőket az Izabella utcától a Szinyei Merse Pál utcáig.

Téfeszt

A programsorozaton való részvétel díjmentes.

Hegyvidéki Sörfesztivál

2023. augusztus 31. – szeptember 2., Budapest, XII. kerület, Városháza tér

A kézműves sörök szerelmesei elmerülhetnek a remek programokban a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal előtt augusztus végén. Az ingyenes programsorozat keretein belül angol, cseh, német, spanyol és ír sörkülönlegességek is kóstolhatók lesznek, természetesen a magyar főzdék mellett. Zenés programok, bajor ínyencségek és a legkisebbeket lekötő foglalkozások is izgalmasnak ígérkeznek a háromnapos rendezvényen.

Halász Judit: Csiribiri

2023. augusztus 26., Budapest, XII. kerület, Városmajori Szabadtéri Színpad

Halász Judit évtizedek óta énekli a magyar költők verseit, generációk nevelkedtek fel, miközben zenéit hallgatták. 18 lemez után filmkoncertet forgattak a művésszel, ami csokorba foglalja pályafutása legnépszerűbb alkotásait. A Csiribiri elnevezésű koncerten a filmkoncert zenei anyagát hallhatják az érdeklődők.

Kapcsolódó
„Amíg egymást figyeljük, addig nincs unalom” – nyolc idézet a nyolcvanéves Halász Judittól
Miként döntötte el, hogy színész lesz? Miért kezdett gyerekdalok éneklésébe? És mit tanácsolna a mai pályakezdőknek? A ma nyolcvanéves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas Halász Judit pályáját tőle kölcsönzött interjúrészletek segítségével idézzük fel.

Beszélj hozzám! – ausztrál horrorfilm

Július 27-től megtekinthető a magyar mozikban.

Ez az ausztrál horrorfilm a Sundance filmfesztiválon nagy sikert aratott, igazi elsőfilmes rendezők keze munkája.

Egy fiatal baráti társaság kálváriáját követi nyomon a történet, akik hozzájutnak egy titokzatos, bebalzsamozott kézfejhez, amin keresztül állítólag kapcsolatba lehet kerülni a szellemvilággal. Aki kimondja, hogy „beszélj hozzám”, magába enged egy holtat alig egy percre. A félelmetes játék a tinik új kedvence lesz, csakhogy egy alkalommal az egyik tinédzser túl sokáig engedi megszállni magát, és olyan erőket szabadít fel, amire senki nincs felkészülve.

Majdnem Valaki – Udvaros Dorottya zenés estje

2023. augusztus 27., Budapest, XXII. kerület, Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ

1985-ben jelent meg az Átutazó, Dés László és Bereményi Géza nagysikerű alkotása. A popalbum később bekerült a 303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című könyvbe is. A lemez folytatásában a férfi-nő viszony árnyalatait vizsgálja. Udvaros Dorottya páratlan előadását Hrutka Róbert (gitár, vokál, az album zeneszerzője) és Kalmus Felicián (cselló) segítik majd.

Az esemény díjhoz kötött: 5000 forint.

Kapcsolódó
Bodrogi, Udvaros, Almási – a Nemzet Színészei
Udvaros Dorottya kapta a Nemzet Színésze elismerést, miután a cím jelenlegi tizenegy birtokosa őt választotta a 2023. május 8-án elhunyt Máthé Erzsi helyére. A 630 ezer forintos juttatást ez a tizenkét színész élete végéig kapja majd felejthetetlen pályafutásuk honoráriumaként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik