Kultúra ismeretlen budapest

Kortárs műalkotást hozott létre az eső és a talajvíz Erzsébetvárosban

Firnigel Loránd
Firnigel Loránd
Napozóterasz is lehetne.

Méregerős fotó bukkant fel a hétvégén a csodálatos, szürreális, vagy szimplán csak vérfagyasztó képekkel teli Budapest Szürreál nevű Facebook-csoportban: Firnigel Loránd az erzsébetvárosi Osvát utcában készült képén egy spontán kialakult, kortárs műtárgynak is beillő foghíj látható.

Az elmúlt hetek esőzései miatt betonmedencévé vált terület közepén egy leginkább egy beton napozómatracnak beillő építmény áll, rajta egy porral oltóval, ami a kommentelők egyike szerint tökéletes ellenszer a túl sok napozással járó leégésre:

Firnigel Loránd

A telken hosszú évtizedeken át a környék számos épületét (így a ma is álló bal oldali szomszédját) építtető és kézben tartó Athenaeum Nyomda egy része működött, amit a hitelből való elkészülése után több mint egy éven át üresen álló, végül 1998-ban megnyílt Sky Park parkolóház váltott. A Google utcanézeti képei szerint 2018-ban már új gazdát kereső, fénykorában autókkal teli tornyot az elmúlt hónapokban bontották le.

Google Street View A terület 1997-2022 közti arca.

Az ingatlanon ma ideális esetben egy új épület is állhatna: a vonatkozó hatósági adatbázis szerint 2018 őszén ugyanis egy egy pinceszinttel rendelkező, hatemeletes, harmincnégy lakásos társasház kapott itt építési engedélyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik