Kultúra

Szexuális visszaélés miatt kirúgtak két versenyzőt is egy realityből

Peacock YouTube
Peacock YouTube

A Below Deck című reality-sorozat ausztrál verziójában, a Below Deck Down Underben kétszer is a műsor producereinek kellett közbeavatkozniuk, hogy a jachton játszódó műsor két versenyzőjét is kizárják. Mindkét szereplőt, Luke Jonest és Laura Bileskalne-t végleg kirúgták a műsorból.

A népszerű sorozat azután került reflektorfénybe, hogy két incidens is szerepelt a hatodik és a hetedik epizódban, amelyeket augusztus 7-én sugárzott az ausztrál Bravo tévécsatorna. Ebben a jacht legénységét alakító játékosok italoztak, majd Jones látható volt, amint beleegyezés nélkül belépett egy nő, a már alvó Margot Sisson kabinjába. Látható volt, ahogy a férfi bemászik a nő ágyába, ami arra késztette a produkciós stábot, hogy közbelépjen, mivel Sisson nemet mondott. Jones ezután megpróbálta bezárni a kabin ajtaját, mielőtt végül távozott.

Az Instagramon az epizód sugárzása után Sisson megköszönte a producereknek, hogy közbeléptek az incidens során, és azt mondta, létfontosságú volt, hogy az eset szerepeljen az epizódban, mert „ez a probléma túlságosan is valós és túlságosan gyakori”.

Ugyanebben az epizódban Bileskalne egy másik szereplő, Adam Kodra szobájába lépett be, és megpróbálta megmasszírozni és megcsókolni őt beleegyezése nélkül, mielőtt távozásra kényszerült.

A Refuge családon belüli erőszakkal foglalkozó jótékonysági szervezet dicsérte a műsor készítőit azért, ahogyan az incidenseket kezelték. A szervezet szerint az epizódok „létfontosságú beszélgetéseket váltottak ki a beleegyezésről”, írja a BBC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik