Kultúra

A Duran Duran gitárosa öt további évet köszönt meg egy új rákgyógyszernek

Frazer Harrison / Getty Images North America / Getty Images via AFP
Frazer Harrison / Getty Images North America / Getty Images via AFP

A Duran Duran eredeti gitárosa, Andy Taylor szerint az előrehaladott prosztatarákját kezelő innovatív gyógyszer „öt évvel” meghosszabbította az életét. Taylornál nyolc évvel ezelőtt diagnosztizáltak négyes stádiumú prosztatarákot, de csak 2022-ben derült ki az állapota. Miután nyilvánosságra hozta az állapotát, felvette vele a kapcsolatot a Cancer Awareness Trust nevű rákellenes szervezet vezetője, Chris Evans professzor, hogy felajánljon neki „egy nukleáris gyógyszert, a Lutetium-177-et, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy csak a rákos sejteket látja” – mondta.

A 62 éves zenész a BBC reggeli tévéműsorában elmondta, hogy hat hete kapta meg a gyógyszer első adagját:

Az egészséges sejteket nem látja. Megöli a csontokban lévő négyes stádiumú rákot. Így aztán gyakorlatilag öt évvel meghosszabbította az életemet.

Taylor beszélt arról is, hogy az egészsége már korábban is romlott, de tavaly már annyira rosszul volt, hogy nem tudott játszani, emiatt nem lehetett ott tavaly novemberben azon a gálán sem, amelyen a Duran Durant beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, pedig ez lett volna az első alkalom 2006 óta, hogy az együttes az eredeti felállásában lép fel. Taylor a gyógyszernek köszönhetően azonban most már jobb állapotban van, és még egy új albumra való dalt is felvett azóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik