Kultúra ismeretlen budapest

Gyönyörű pesti lakásban és az Otthon Áruház tereiben forgatták a John Wick előzménysorozatát

Itt a legújabb előzetes, fény derült a forgatási helyszínek egy részére.

Szeptember 22-én érkezik az amerikai Peacock streaming-platformra a The Continental: From the World of John Wick című minisorozat, ami a John Wick-univerzum egyik fontos helyszíne, egy bérgyilkosoktól hemzsegő szálloda múltjába enged majd bepillantást.

A hetvenes évek New Yorkjában játszódó sztorihoz most újabb, közel két és fél perces előzetes érkezett, amiben egy, a késő szocializmus Budapestjének áruházait jól ismerők számára ismerősnek ható helyszín bukkan fel.

A sokszor teherautónyi mennyiségű CGI-vel feldobott képek közt előbb az etyeki Korda Filmpark egy amerikai utcaképet idéző részlete látszik:

 

Aztán egy furcsa századfordulós lakásbelsőbe kerülünk:

Ennek pontos helyéhez semmiféle támpontot nem kapunk, így Párizsban, Bécsben, vagy akár New Yorkban is járhatnánk, a megoldás azonban az Országháztól alig néhány sarokra lapul, hiszen a többször is feltűnő lakásbelső a Báthory utca 22. alatti, nem épp kifogástalan arcú bérpalotában rejtőzik, sőt, a legnagyobb ingatlanos oldalon jelen pillanatban is 220 millió forintért keresi az új lakóját.

A Szabó Magda Abigéljéből született tévésorozat címszereplőjét alakító Szerencsi Évának (1952-2004) évtizedeken át otthont adó háromemeletes ház – aminek homlokzati, illetve lépcsőházi részletei itt, a házszám kiválasztása után láthatók – a forgatáshoz is használt 175 négyzetméteres lakásában a belvárosi palotákra jellemző 4,5 méteres belmagassággal találkozhatunk, a

kazettás mennyezet, a csodaszép márványkandallók, illetve az előtértől oszlopokkal leválasztott hatvanöt négyzetméteres nappali

azonban elképesztően ritkának számít, hiszen számos társát az államosítások óta eltelt évtizedekben kibelezték, vagy már a háború alatt elpusztultak.

A sokak által ismerős helyszín pedig a Rákóczi úti egykori Otthon Áruház belső tere, ami az elmúlt tizenévben csak filmforgatások (így az HBO Ceaușescu-kémsorozata), illetve kisebb-nagyobb kiállítások és városi séták kedvéért nyitotta ki a kapuit:

A lakásokat is rejtő ház története itt olvasható, a most megjelent előzetes pedig itt nézhető végig:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik