Kultúra

Tíz évet kapott a rapper, aki lábon lőtte Megan Thee Stalliont

Manny Carabel / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Manny Carabel / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Tíz év börtönbüntetést kapott Tory Lanez, a rapper, aki 2020-ban lábon lőtt egy másik rappert, éspedig Megan Thee Stalliont. Lanezt, akinek polgári neve Dystar Peterson három bűncselekményben találták bűnösnek, és eredetileg tizenhárom évet kértek rá, ám a védőcsapat próbaidőt kért arra hivatkozva, hogy a rapper részt vesz majd egy kísérleti gyógyszerprogramban, ami segíthet megküzdenie alkoholizmusával, de hivatkoztak arra is, hogy ha börtönbe megy, az ártani fog a nonprofit szervezeteknek, amelyeket anyagilag támogat.

Megan Thee Stallion írásbeli tanúvallomásában arról beszélt, a támadás óta nincs egy nyugodt napja, és bár javul, sosem lesz a régi. Az ítéletet felkapta a Twitter, sokan a több mint két éve zajló, megosztó, a hiphop-szcénába, Lanez dalaiba is beszivárgó saga végét ünnepelték, mások szerint ugyanakkor igazságtalan ítélet született, és Lanezt szabadon engedéséért kampányolnak. A rapper ügyvédje, Jose Baez is csalódott, elmondása szerint több olyan ügyről tud, ahol emberek haltak meg, és mégis kevesebb volt a büntetési tétel, mint tíz év. Az ügyben eljáró államügyész szerint ugyanakkor az ítélet azért fontos, mert a vádlott a sértettet minden eszközzel megpróbálta megfélemlíteni és elhallgattatni, ám ő végigvitte az ügyet annak ellenére, hogy, mint mondta

a nők, különösen a színes bőrű nők félnek jelenteni az ilyen ügyeket, mert sokszor nem hisznek nekik.

A lövések 2020 júliusában történtek, Lanez azért támadt a nőre, mert az leszólta a zenéit. A férfi ötször lőtt rá azt kiabálva: „Táncolj!”. Az egyik golyó eltalálta a lábfején, néhány repeszt nem tudtak eltávolítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik