Kultúra

A Sziget Fesztivál alatt sűrűbben jár a H5-ös HÉV

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A Sziget Fesztivál ideje alatt – augusztus 10-től 16-ig – napközben sűrűbben, hat-hétpercenként jár a H5-ös HÉV, éjszaka pedig a belváros felé Aquincumtól tízpercenként, a Batthyány tértől Szentendrére óránként indul – közölte a MÁV-Volán-csoport az MTI-vel. Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális eseményére a H5-ös HÉV-vel lehet a leggyorsabban eljutni, a Filatorigát megálló a K-hídnál található főbejárattól néhány perc sétára található.

A közlemény felhívja a figyelmet, hogy

a HÉV Szentlélek téri megállója közelében lévő H-hídi bejáraton gyalogosok és kerékpárosok már nem mehetnek be a Szigetre, így HÉV-vel érkezve mindenképp Filatorigátnál érdemes leszállni.

A fesztivál idején hétköznap irányonként száznyolcvannyolc vonat érkezik Filatorigát megállóhelyre, mindegyiken akár hét-nyolcszáz ember is utazhat egyszerre. A legforgalmasabb pontokon a MÁV-HÉV kiemelten felügyeli az utasperonok biztonságát, a munkatársak segítenek a tájékozódásban is, ezzel együtt fokozott óvatosságra és türelemre intenek.

A hagyományos budapesti jegyek és bérletek mellett a rendezvényhez kapcsolódó, Budapesten belül korlátlan közösségi közlekedést biztosító Sziget CityPass by Budapest Card kártyával is lehet utazni. A főváros határán kívüli szakaszra továbbra is külön menetjegy szükséges.

A menetrendi sűrítés augusztus 10-én 8 órakor kezdődik, és augusztus 16-án 14 óráig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik