Kultúra

Ridley Scott már bánja, hogy az Alien: Covenantot rendezte meg a Szárnyas fejvadász 2049 helyett

TWENTIETH CENTURY FOX FILM CORPO / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
TWENTIETH CENTURY FOX FILM CORPO / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

Karrierje egyik rossz döntésének nevezte Ridley Scott azt, hogy nem ő rendezte a 1982-es klasszikusának, a Szárnyas fejvadásznak a folytatását, helyette inkább az Alien: Covenantot készítette el.

Nem kellett volna meghoznom ezt a döntést. De végül így lett. Meg kellett volna csinálnom a Szárnyas fejvadász 2-t

– nyilatkozta a rendező az Empire magazinnak.

Bár eredetileg úgy volt, hogy az ő rendezésében tér majd vissza Harrison Ford replikánsokra vadászni, 2014-ben bejelentették, hogy mégsem ő ül majd a rendezői székbe, csak executive producerként egyengeti a film útját, amelyet Denis Villeneuve készít majd. Scottot  inkább egy másik klasszikusa izgatott: az Alien-franchise. A rendező már a 2012-es Prometheus előtt is belengette, hogy látja maga előtt a film folytatását, később azonban bebizonyosodott, hogy nemcsak látja, de a Szárnyas fejvadász folytatását félretolva meg is rendezi azt.

A 2017-ben bemutatott Szárnyas fejvadász 2049 szinte kizárólag pozitív kritikákat kapott, a kritikusok és a nézők is egyaránt szerették azt, ahogy Villeneuve folytatni tudta a klasszikust. Scott nem könyvelhetett el ilyen sikereket, a Covenant inkább fanyalgást váltott ki a rajongókból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik