Kultúra

Meghalt Paul Reubens, Pee-wee Herman megformálója

TOBY CANHAM / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
TOBY CANHAM / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Hetven éves korában meghalt Paul Reubens amerikai színész és humorista, aki Pee-wee Herman szerepében vált ismertté – közölte hétfőn az amerikai sajtó a színész menedzsereire hivatkozva. Reubenst évek óta rákkal kezelték.

Reubens halála előtt egy üzenetet is írt rajongóinak, amelyben bocsánatot kért, amiért eltitkolta betegségét, amely ellen hat éve küzdött.

Mindig is sok szeretetet és tiszteletet éreztem barátaimtól, rajongóimtól és támogatóimtól. Mindannyiótokat nagyon szerettem, és élveztem, hogy művészetet alkothatok számotokra

– olvasható a színész levelében.

Reubens 1952-ben született New Yorkban, és már gyermekként játszott színházban. Később Hollywoodba költözött, ahol az 1970-es évektől filmes és sorozat szerepeket kapott. Az 1980-as években találta fel a mókás különc, Pee-wee Herman szerepét, amellyel évtizedeken át sikere volt a színpadon és a filmvásznon egyaránt a többi között a Pee-wee Herman Show és az 1985-ös Pee-wee nagy kalandja című vígjátékkal. Reubens utoljára 2016-ban tűnt fel a legendás szerepben a Netflix Pee-wee’s Big Holiday című filmjében, amelynek társszerzője is volt egyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik