Kultúra

Jack White kiábrándult Elon Muskból, ezért eladja a Tesláját

KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Jack White láthatóan annyira kiábrándult Elon Muskból, hogy árverésre bocsátja szeretett Tesla autóját. Az egykori White Stripes-frontember 2013-as Model S típusa a személyes tárgyai között szerepel, amelyeket jelenleg egy virtuális garázsárverésen kínál eladásra.

Pedig White egykor nagyon lelkes Tesla-rajongó volt. Muskot egyszer még konkrétan „a 21. század Henry Fordjának” is nevezte, 2018-ban pedig magánkoncertet adott a vállalat egyik kaliforniai üzemében.

De ahogy Musk viselkedése az elmúlt évek során egyre kifogásolhatóbbá vált, White rajongása az üzletember iránt egyértelműen csökkent. Tavaly decemberben, miután Musk felvásárolta a Twittert – ami végül az oldal mélyrepülését eredményezte – White az Instagramon szidalmazta őt az oldal önkényes szólásszabadság-szabályozásai miatt, írja a Consequence. Az, hogy a zenész nem szimpatizál az amerikai szélsőjobb felé forduló Muskkal, nem meglepő annak tükrében, hogy nemrég néhány, Donald Trumppal parolázó hírességet is megszólt, mint Mel Gibson vagy Mark Wahlberg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik