Kultúra

James Cameron velős választ adott arra, rendez-e filmet a Titan tragédiájáról

KEVIN WINTER / Nort America / Getty Images / AFP
KEVIN WINTER / Nort America / Getty Images / AFP
A rendezőt mélységesen felháborítja a feltételezés.

Nemhogy nem tervez róla filmet rendezni, felháborítja már az elképzelés is, hogy megfilmesítse a Titan tengeralattjáró tragédiáját James Cameron.

A Titanic rendezőjét a közelmúltban bekövetkező baleset miatt nagyon gyakran idézték egyrészt a titanicos tematika miatt, másrészt mert ő maga is merült már le a roncsokhoz, sőt, egy alkalommal kis híján ott is maradt egy homokvihar miatt. Emiatt nem véletlen, hogy azonnal megtalálták azok a kérdések, miszerint megfilmesítené-e a tragédiát, sőt, a Sun múlt héten már arról írt, hogy az egyik streamingszolgáltató meg is környékezte Cameront ezzel kapcsolatban. A háromszoros Oscar-díjas rendező Twitteren zárta rövidre a vitát:

Általában nem szoktam reagálni az ilyen jellegű bántó pletykákra, de most muszáj: szó sincs róla, hogy filmet készítsek az OceanGate-ről, és soha nem is lesz

– írta posztjában a rendező.

A Titan június végén indult utolsó útjára öt emberrel a fedélzeten, mielőtt elveszítették a járművel a kapcsolatot. Június 22-én megtalálták a roncsait, a szakértők szerint a jármű a tenger mélyén jelentkező magas nyomás miatt összeroppant. A tragédiát senki sem élte túl.

Kapcsolódó
James Cameron egyszer nagyon közel volt a halálhoz, mikor lemerült a Titanichoz
Búvárhajójukkal homokviharba kerültek az óceán mélyén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik