Kultúra

A Barry balfék NoHo Hankje szuperhős lesz

HBO
HBO

Jó napja volt tegnap Anthony Carrigannek: a Barry lökött, balfék maffiózóját, NoHo Hanket alakító színész behúzta harmadik Emmy-jelölését, ráadásul pedig bejelentették, hogy beáll a szuperhős-színészek prominens és jól fizetett sorába, ő lesz ugyanis a James Gunn-féle új Superman-film Metamorphója.

A Superman: Legacy egyébként is a figyelem kereszttüzében áll az utóbbi hetekben, Gunn ugyanis, aki láthatólag teljesen új irányt és friss lendületet akar adni a történetnek, nemrég bejelentette, hogy megtalálta az új Clark Kentet David Corenswet, valamint az új Lois Lane-t Rachel Brosnahan személyében, tegnap pedig a Hawkgirlt, Mister Terrificet és a Zöld Lámpást alakító színészek kilétére is fény derült: Isabela Merced, Edi Gathegi és Nathan Fillion játssza majd a hősöket. Hozzájuk csatlakozik a frissen Emmyre jelölt Anthony Carrigan, éspedig egy kevésbé ismert szuperhős, Metamorpho karakterét alakítva a DC új filmes univerzumát útnak indító filmben.

Metamorpho alakja egy 1965-ös képregényben jelent meg először. Ő eredetileg egy régész, Rex Masonnek hívják, ám miután egy ősrégi műtárgy megátkozza, kifejlődik a szuperképessége, jelesül, hogy a testének alkotóelemeit képes mindenféle más dologgá átalakítani.Nem meglepő módon ezek után ebből a képességből próbál megélhetést kovácsolni, detektív lesz, és társaival megalapítja a Kívülállók nevű szuperhőscsapatot. A karakter nem túl híres: egyelőre csak a keményvonalas DC-képregényrajongók ismerik, ám ismerve Gunn képességét a másodvonalbeli hősök megszerettetésére, ez alighanem hamarosan megváltozik. Főleg, hogy Carriganhez emberileg is közel áll a figura: a színész ugyanabban az alopecia nevű betegségben szenved, mint Jada Pinkett-Smith, akinek hajvesztése nyomán megtörtént az ominózus Oscar-pofon. Carrigan elmondta: amikor kihullott a haja és az összes arcszőrzete szemöldöktől szempilláig, akkor beleásta magát a kopasz hősök világába, így Metamorpho alakja már szerepelt a térképén.

Ez a karakter nem igazán szereti, ahogy kinéz, és ehhez nagyon tudok kapcsolódni. Amikor megkapta a szuperképességét, úgy gondolta, ez egy átok. Én is valami ilyesmit éreztem, aztán fordítottam egyet a dolgon és áldásként kezdtem tekinteni rá. Szóval nagyon várom, hogy mindezt a karakterben is megmutathassam

– nyilatkozta Carrigan a Hollywood Reporternek. A Superman: Legacy még nagyon a jövő zenéje, a filmet ugyanis csak 2025 júliusában tervezik bemutatni, a forgatásoknak mindazonáltal lassan kezdődniük kellene. A helyzetet nehezíti, hogy a jelenleg is zajló hollywoodi írósztrájk mellett úgy tűnik, hogy a napokban akár egy komolyabb színész-sztrájk is elkezdődhet, ami alaposan módosíthatja a DC terveit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik