Kultúra

Kevin Spacey-t a Hetedik-beli karakteréhez hasonlította egyik vádlója

Rasid Necati Aslim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Rasid Necati Aslim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Folytatódik a zaklatási botányokba belebukott színész londoni pere.

Múlt héten indult el Kevin Spacey londoni pere, amelynek keretében 12 vádpontot vizsgálnak ki ellene, többek között szexuális zaklatást és szeméremsértést, amelyeket az ügyészség szerint négy férfi ellen követett el a színész a 2000-es években. A mai napon vallomással folytatódott a tárgyalás, az egyik állítólagos áldozat – aki a brit törvények szerint megőrizheti anonimitását a nyilvánosságban – részletezte egy előre rögzített rendőrségi interjúban, hogyan zaklatta Spacey éveken át. Állítása szerint tucatnyi alkalommal fogdosta őt a színész, és volt, hogy az ő kezét is megragadta és odahúzta a nemi szervére.

A férfi egy ponton a Hetedik című David Fincher-thrillerben alakított karakteréhez hasonlította Spacey-t, ahol, ugye, egy bibliai inspirációjú sorozatgyilkost játszik:

Egy kicsit olyan, mint ő. Egy kicsit ijesztő. De azért talán nem annyira rossz

– mondta a férfi, aki állítása szerint azt követően ismerkedett meg a színésszel, hogy az a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója lett. Spaceyt dühös emberként írta le az interjúban, aki ugyanakkor tudott szerinte elbűvölő is lenni. Utolsó találkozásuk idején épp egy celebbuliba tartottak, a férfi egy autót vezetett, míg Spacey ideges volt a paparazzi miatt. Elmondása szerint Spacey váratlanul olyan erősen megragadta a nemi szervét, hogy majdnem karambolóztak.

Tulajdonéppen megütötte a golyóimat. Elállt a lélegzetem

– idézte fel. Ezt követően félreállt az autóval, és közölte, hogy ez rohadtul fájt, és nem tehet ilyet többet, mire elmondása szerint Spacey csak kuncogott válaszul.

A rendőrök kérdésére, hogy miért ilyen sokára állt elő a történetével, azt férfi azt felelte, hogy kínosan érezte magát, és a szakmai következményektől is félt. De a traumák miatt állítólag szorongástól és depressziótól szenvedett, és miután mások is előálltak a saját történeteikkel Spaceyvel kapcsolatban, úgy érezte, eljött az idő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik