Kultúra

Kevin Spaceyt szexuális zaklatónak nevezte az ügyész a bírósági tárgyaláson

WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP
WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Oscar-díjas színész, Kevin Spacey „szexuális zaklató” volt, aki négy férfit zaklatott saját szexuális kielégülése érdekében – hangzott el a bíróságon a BBC tudósítása szerint. A hollywoodi sztárt „ragadozó” magatartással vádolják az akkoriban a 20-as és 30-as éveik elején járó panaszosokkal szemben.

Spacey korábban tagadta a 2001 és 2013 között négy férfi ellen felhozott tizenkét vádat, köztük a szexuális zaklatást és a szeméremsértést. A 63 éves színész szürke öltönyt és sárga nyakkendőt viselve állt a londoni Southwark koronabíróság vádlottak padján, amikor az ügyészség megnyitotta vádiratát.

Christine Agnew ügyész elmondta az esküdteknek, Spacey „rendkívül híres színész, aki számos díjat nyert.” Ám hozzátette:

A vád szerint ő egy olyan ember is, aki szexuálisan bántalmaz más férfiakat. Egy olyan férfi, aki nem tiszteli a személyes határokat vagy a teret, egy olyan férfi, aki úgy tűnik, örömét leli abban, hogy mások tehetetlennek és kényelmetlenül érzik magukat – egy szexuális zaklató. Úgy tűnik, hogy a támadás kedvelt módszere az, hogy agresszívan megragadja más férfiak ágyékát. Egy alkalommal a dolgok ennél is tovább mentek.

Elmondta, hogy az állítólagos bűncselekmények akkor történtek, amikor Spacey az Egyesült Királyságban tartózkodott és dolgozott. „Egyik férfi sem akarta, hogy Kevin Spacey szexuálisan megérintse, de úgy tűnik, nem nagyon törődött az érzéseikkel – azt tette, amit akart – a saját személyes szexuális kielégülése érdekében” – mondta Agnew.

Spacey mosolyogva érkezett a bíróságra egy taxival pénteken, mielőtt a vádlottak padjára lépett volna a várhatóan egy hónapig tartó tárgyalás második napján. Az esküdteknek előzőleg elmondták a vádiratban szereplő tizenkét vádpontot, amelyek között hét szexuális erőszak, három szeméremsértő támadás, egy esetben beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre való rávezetés, egy esetben pedig beleegyezés nélküli behatoló szexuális tevékenységre való rávezetés szerepel.

Kevin Spacey 2004 és 2015 között a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt. Kaliforniában nőtt fel, de több mint egy évtizeden át Londonban élt, korábban azt mondta, hogy a város lett az otthona. Jelenleg az amerikai Baltimore-ban él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik