Kultúra

Júliusban visszatér az autójából dolgozó ügyvéd, az Alapítvány és még sok mindenki más is

Netflix
Netflix
Megszokhattuk már, hogy nem nyár közepére időzítik a legjobban várt premierjeiket a csatornák, így ez a július is inkább a visszatérő évadokról szól – néhány ígéretes új sorozat mellett. Így második évadával folytatódik Az igazság ára, az Alapítvány és Az afterparti is, az ötödiknél tart már a Hétköznapi vámpírok, és Neil Gaiman új folytatást írt az Elveszett próféciákhoz. Debütál Steven Soderbergh új sorozata, valamint igaz történetet dolgoz fel a brit tévézés hőskorába visszarepítő Nolly, valamint a közelmúlt izgalmas közel-keleti hajszáját megörökítő Bejrút szellemei is.

Frannie Langton vallomásai, HBO Max

Július 2.

A Sara Collins azonos című regényéből készült, négyrészes, kosztümös-romantikus sorozatot tavaly decemberben mutatta be a brit ITV. Kétszáz évvel ezelőtt játszódik Londonban, ahol a főszereplőt, Frannie Langton szolgálót (Karla-Simone Spence) azzal vádolják, hogy meggyilkolta munkaadóit, akik közül a ház asszonyával (Sophie Cookson) viszonya is volt.

Bejrút szellemei, SkyShowtime

Július 3.

A Hezbollah egyik kulcsfigurája, Imad Mugnije utáni két évtizedes hajtóvadászatot mutatja be ez a dokumentumfilmes elemeket is tartalmazó, de alapvetően fikciós sorozat, melyet a Faudában is dolgozó Avi Issacharoff és Lior Raz készítettek.

Az igazság ára 2, Netflix

Július 6.

Visszatér a Michael Connolly regényíró által megteremtett ügyvéd, a Lincolnja hátsó ülésén dolgozó Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo), vele együtt pedig Maggie McPherson (Neve Campbell) is. A tavaly rendkívül nagy érdeklődés mellett debütáló sorozat második évadát a Netflix két részletben teszi majd közzé, a második etap augusztusban érkezik.

Dolores Roach pokla, Amazon Prime Video

Július 7.

Egy népszerű bűnügyi podcastsorozatból készült ez a tévésorozat, melynek főhőse, Dolores Roach (Justina Machado) tizenhat év után szabadul a börtönből, és megpróbál új életet kezdeni, ez azonban csak kezdetben tűnik sikeresnek, mert váratlanul veszélybe kerül minden, amit újonnan felépített.

Végzetes csábítás, Netflix

Július 7.

A dél-afrikai thriller főhőse egy férjezett professzornő, aki szenvedélyes viszonyba keveredik egy fiatalabb férfival, ami tragédiához és áruláshoz vezet.

Nolly, HBO Max

Július 9.

Ez a brit életrajzi sorozat a hatvanas-hetvenes évek szappanoperasztárja, Noele Gordon (Helena Bonham Carter) életének azt a periódusát mutatja be, amikor a színésznőt sikerei csúcsán váratlanul kirúgták a produkcióból. A sorozatot Russell T. Davies (Évek alatt, Ez bűn, Doctor Who stb.) készítette.

A láthatatlanok, SkyShowtime

Július 9.

A spanyol sorozat középpontjában egy csapat szobalány áll, akik egy mediterrán luxushotel szobáit takarítják, miközben megpróbálják újjászervezni a saját életüket.

Superman és Lois 3, HBO Max

Július 11.

Bár az amerikai nézők már láthatták az évadot, így sokan hallhattak a különféle csavarokról benne – például azt, hogy Lois Lane milyen félelmetes új ellenféllel kerül szembe –, a magyar nézőknek viszont újdonság lesz. Az pedig már biztos, hogy lesz majd negyedik évad is.

Csodatévők (Miracle Workers) 4, HBO Max

Július 11.

Simon Rich antológia sorozatának új évadában Daniel Radcliffe, Steve Buscemi, Geraldine Viswanathan, Karan Soni és Jon Bass szokás szerint új szerepekben térnek vissza, és ezúttal egy nukleáris katasztrófa utáni posztapokaliptikus világban láthatjuk őket viszont.

Az afterparti 2., Apple TV+

Július 12.

Chris Miller és Phil Lord krimikomédiájának új évadában Danner felügyelő (Tiffany Haddish) egy új gyilkossági ügyben nyomoz, melyben újra minden gyanúsított a saját szemszögéből, más-más vizuális stílusban meséli el a történetet. Visszatér Sam Richardson és Zoë Chao is.

A kör bezárul, HBO Max

Július 13.

Steven Soderbergh és Ed Solomon új sorozata a leírás szerint multikulturális thriller, melyben egy elfuserált emberrablás ügyében folytatott nyomozás régóta őrzött titkokra derít fényt, amelyek több karaktert és kultúrát kapcsolnak össze a mai New Yorkban. Zazie Beetz, Claire Danes, Jim Gaffigan, Jharrel Jerome és Dennis Quaid is látható lesz a sorozatban.

Egy nagydarab lány túlélési útmutatója, Netflix

Július 13.

Michelle Buteau a főszereplője az azonos című önéletrajzi könyve által ihletett dramedy sorozatnak, melyben megpróbálja újjáépíteni az életét azt követően, hogy a férfi – akivel való kapcsolatára mindent feltett – cserbenhagyta.

Lángok által felemésztve, Netflix

Július 13.

Az azonos című mangából készült japán, élőszereplős drámasorozat két nőről szól, akik látszólag idegenek, de a közös múltjuk összeköti őket, most pedig eljött az idő, hogy a régi titkokra fény derüljön.

Alapítvány 2, Apple TV+

Július 14.

Bár az Isaac Asimov klasszikus sci-fijéből készült sorozat felemás fogadtatást kapott, jön az új évad, és ebben eszkalálódik az eddig is tapintható feszültség a galaxison belül, az Alapítvány kirobbantja a háborút a Birodalom ellen.

https://www.youtube.com/watch?v=UL74RrNbjrw&ab_channel=GameStarHungary

A nyár, amikor megszépültem 2., Amazon Prime Video

Július 14.

Folytatódik a Jenny Han regénytrilógiáján alapuló romantikus felnövésdráma-sorozat, benne a 16 éves Isabel Conklin (Lola Tung), aki egy szerelmi háromszögben vesztegel a Fisher fivérekkel. Vajon milyen új tapasztalatokkal lesz gazdagabb az új évadban?

Téli köd, Netflix

Július 15.

Az indiai sorozatban egy külföldre szakadt, de esküvőjére hazatérő vőlegényt holtan találnak napokkal a lagzi előtt. Két rendőrnek kell felgöngyölítenie a nyugtalanító ügyet, miközben a saját életükben is viharok bontakoznak ki.

Hétköznapi vámpírok 5., HBO Max

Július 18.

Visszatér Laszlo, Nandor és a többi vérszívó ebben a még mindig nagyon vicces mockumentary sorozatban, melyben a legfontosabb talán az, hogy Colin visszanyerte a felnőtt alakját, és elfelejtett mindent, ami bébiként történt vele. Az kérdéses, hogy ez hogyan befolyásolja kapcsolatukat Laszlóval, aki apjaként nevelte bébi formájában, az viszont biztos, hogy lesz hatodik évad is.

Édes magnóliák 3, Netflix

Július 20.

A Sherryl Woods regényei alapján készülő romantikus sorozat új évadában Helen, Maddie és Dana-Sue új kihívásokkal néznek szembe, de a margaritázás marad!

Elveszett próféciák 2., Amazon Prime Video

Július 28.

A Neil Gaiman és Terry Pratchett közös regénye alapján az előbbi által képernyőre alkalmazott sorozat új évadában Aziraphale (Michael Sheen) és Crowley (David Tennant) visszatérnek, sőt, új szereplők is érkeznek. Mivel az első évad már elmesélte a regény sztoriját, Gaiman egyedül írta meg most a folytatást.

Dezertőrvadászok 2, Netflix

Július 28.

A koreai hadsereg szigorú világában játszódó sorozat új évadában a dezertőröket üldöző alakulat drasztikus változásokon megy át, de a feladat továbbra is változatlan.

A szabó 2, Netflix

Július 28.

Pár hónappal a török drámasorozat első évada után már újra találkozhatunk a híres szabóval, pszichopata jóbarátjával és annak meggyötört menyasszonyával, no meg a szekrényben rejtőző számtalan csontvázzal.

Tiszta bolond 2, Disney+

Július 28.

Tavaly debütált a Hulu vígjátéksorozata, az új évadban pedig Julio (Chris Estrada), miután munkája és szerelmi élete az előző évad végén valósággal felrobbant, az új lakótársaival új karriert és szerelmet keresnek.

A Perfect Story, Netflix

Július 28.

Egy romantikus spanyol sorozat, melyet a görögországi Mikonoszon forgattak egy nagyon népszerű regény alapján. Egy nő és egy férfi teljesen ellentétes közegből érkezve összefognak, hogy mindkettő visszakaphassa élete szerelmét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik