Kultúra

Újra Budapestre jön a Cirque du Soleil

Danny Lawson/PA Images via Getty Images
Danny Lawson/PA Images via Getty Images
Februárban ötször is fellépnek majd a Népligetnél.

OVO című előadásával tér vissza jövőre Budapestre a Cirque du Soleil: a világhírű újcirkuszi társulat produkciója 2024. február 8-tól 11-ig lesz látható az MVM Dome-ban – írja az MTI.

A 2020-as csődközeli állapot leküzdése után újra turnézó csapat OVO című műsora lenyűgöző akrobatikus mutatványokat vonultat fel, betekintést nyújt a rovarok életének egy napjába, az energiával és a mozgással teli, megállás nélküli forrongásba – közölte a szervező Live Nation, ami hozzátette:

az előadás a látványos akrobatikán keresztül kiemeli a különböző rovarok egyedi személyiségét és képességeit, megmutatva a biológiai sokféleség szépségét, annak minden kontrasztjával és vibrálásával.

A trambulinokról ugráló hatalmas tücsköktől a hálójából kitekeredő hipnotikus pókig mindenféle állatot felvonultató műsor Budapesten öt alkalommal lesz majd látható az MVM Dome-ban:

2024. február 8-án csütörtökön és 9-én pénteken 19 óra 30 perctől, 10-én szombaton 15 óra 30 perctől és 19 óra 30 perctől, 11-én vasárnap pedig 11 óra 30 perctől.

Az OVO-ban (ami portugálul tojást jelent) huszonöt országból érkezett száz társulati tag, köztük 52 artista játszik, 2009-es montreali premierje óta pedig több mint hétmillióan látták.

A Cirque du Soleil-t egy utcai előadóművészekből álló húszfős csoport alapította 1984-ben. A québeci központú szervezetnek ma már több ezer alkalmazottja van, művészei ötven országból érkeztek, közel négy évtized alatt pedig több mint 160 nézőt kápráztattak már el.

A ma is Montrealban, kézzel készített jelmezekkel és kellékekkel dolgozó cirkusz korábban számos alkalommal járt Magyarországon: 2007-ben és 2008-ban Delirium, 2010-ben Saltimbanco, 2012-ben Alegría, 2013-ban a Michael Jackson: The Immortal, 2015-ben Quidam, 2017-ben pedig Varekai című nagyszabású akrobatikus darabjukkal léptek fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik