Kultúra

Halálos fenyegetéseket kapott az időjós, mert a klímaváltozásról beszélt a tévében

Nem bírja tovább a durva zaklatást és fenyegetéseket, így felmond Chris Gloninger, az egyik iowai helyi tévécsatorna időjósa, aki tizennyolc éve számol be a várható időjárásról a nézőknek. Gloninger azért döntött így, mert hónapok óta durva online zaklatásnak van kitéve, éspedig azért, mert az egyik időjárás-jelentésben arról beszélt, hogyan függ össze az aktuális időjárás a klímaválsággal. A CNN szerint egyébként világszerte teljesen általános jelenséggé vált az utóbbi időben, hogy az időjósokat, klímaszakértőket, illetve a klímaváltozásról nyilvánosan beszélőket durva online zaklatás ér, Gloninger azonban most úgy döntött, elég.

A tévés időjós annak ellenére távozik, hogy kimondottan nehezen hozta meg ezt a döntést, és hogy közel két évtizede, tizennyolc éve végzi ezt a munkát. Ám mivel már halálos fenyegetéseket kapott, melyek nyomán poszttraumás tüneteket kezdett mutatni, és családján is nyomot hagytak a zaklatások, muszáj volt a távozás mellett dönteni. Július 7-én dolgozik utoljára, távozása után pedig a családjával tervez több időt tölteni, illetve olyan munkát végez majd, amellyel többet tehet a klímaválság megfékezéséért.

Gloninger a Twitterre ki is posztolt néhányat a zaklató üzenetekből, melyek liberális összeesküvés-hívőnek nevezték őt, és azt javasolták neki, fulladjon bele az olvadó jégsapka vizébe. A zaklatója az idők során egyre durvult, végül már halálos fenyegetésekkel bombázta. Távozása bejelentésekor az időjós egy olyan nyakkendőt viselt, amelyet a #ShowYourStripes nevű, a Föld melegedését illusztráló kampány ihletett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik