Kultúra

Elhagyja a Netflixet a sorozatipar királya

John Lamparski / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
John Lamparski / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Amiről már régóta suttogtak a bulvárlapok, hivatalossá vált: Ryan Murphy ötéves, kilenc számjegyű összdíjazású szerződése lejártával távozik a Netflixről, és a Disney-nél talál új otthonra, írja a Hollywood Reporter.

A producer olyan sikersorozatok mögött áll, mint a Glee, a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori, az American Horror Story és az American Crime Story, várhatóan újra összeáll Dana Waldennel, aki korábban már együtt dolgozott Murphyvel, amikor még a 20th Century Fox TV-t vezette. Walden, aki egyben Murphy egyik legközelebbi barátja és bizalmasa, jelenleg a Disney Entertainment társelnöke. Az új szerződés júliustól – a Netflix-szerződése ugyanis csak a hónap végén jár le – Murphyt újra összehozza a Disney-birodalomhoz tartozó, FX-es John Landgraffal is, akivel szintén régóta szoros kreatív kapcsolatot ápol.

Ryan Murphyt a sorozatipar igazi nagyágyújának tartják, akiről 2020-ban portrécikket is írtunk, de akkor még úgy tűnt, Murphy egyelőre nem tudott igazi sikersorozatokat készíteni a Netflixnek, mert első munkái, így A politikus, a Hollywood vagy a Ratched nem hozták a kívánt nézettséget, sőt, a kritika sem lelkesedett értük. Azóta azonban a The Watcher (A megfigyelő) és a már említett A Jeffrey Dahmer-sztori is egyaránt nagyot szóltak, olyannyira, hogy ezeket folytatni fogja Murphy, még úgy is, hogy az exkluzív szerződése már lejár a Netflixszel, de a munkakapcsolat így megmarad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik