Kultúra

Európai Zenei Fórum indul ma a Magyar Zene Házában

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Június 8 és 10. között zenei szakemberek özönlik el a Ligetet, elkezdődött ugyanis az Európai Zenei Tanács (EMC) soron következő Európai Zenei Fóruma, az EFM, amelynek idén Budapest, konkrétabban a Magyar Zene Háza ad helyet. Ez a zenei szakma legfontosabb európai rendezvénye, ahol találkoznak a tagországok zenei tanácsai a fesztiválokat, zenekarokat, rádiókat, zeneiskolákat képviselő nemzetközi szervezetekkel. A program gerincét a szakmai konferencia adja, ahol a legkülönfélébb területek szakértői adnak elő. A rendezvény mögött álló EMC ráadásul idén ünnepli alapításának ötvenedik évfordulóját, emellett 2019 óta most először tartják újra élőben a találkozót.

Idén ötven éve, hogy az EMC megalakult és húsz éve, hogy önálló szervezetként működik bonni székhellyel. Nagy öröm számunkra, hogy ebben a gyönyörű városban ünnepelhetjük ezt a jubileumot, és fontos alkalom, hogy a pandémia óta első ízben személyesen egyeztethessünk a legszélesebb körben a zenei szektor újjáépítéséről

– fogalmazott Victoria Liedbergius, az EMC elnöke.

A részletes program és a regisztráció az EMC honlapján érhető el. A részvétel a Magyar Zenei Tanács tagjai és a sajtó képviselői számára ingyenes, a rendezvény a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatásával valósul meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik