Honéczy Barnabás / MTI
Kultúra

Visszatér a legendás zenei vetélkedő, a Ki nyer ma?

Lesz itt újra játék és muzsika tíz percben.

16 év szünet után, május 30-tól visszatér a rádióba a legendás komolyzenei vetélkedő, a Ki nyer ma?, a Bartók Rádió Muzsikáló reggel című műsorában lesz majd hallható – írja a Blikk, felidézve, hogy a Czigány György ötlete nyomán létrejött Ki nyer ma? 1969 és 2007 futott naponta a Kossuth Rádión. Az adásokat először a Hungária Kávéházból, majd később az Astoria Szálló halljából sugározták. Az akkoriban a Déli Krónika után jelentkező műsorban összesen 9725 alkalommal csendült fel a Tamássy Zdenkó Erkel Ferenc-díjas zeneszerző komponálta szignál, valamint a „Játék és muzsika tíz percben” szlogen. Czigány György mellett az évtizedek során olyan hírességek vezették a vetélkedőt, mint Antal Imre, Zsoldos Péter vagy a Bartók Rádióban jelenleg is szerkesztő-műsorvezetőként dolgozó Némethy Attila.

Személyesen is örömmel tölt el a Ki nyer ma? feltámasztása, hiszen kamaszként nevelőapámmal, Zsoldos Péterrel olykor magam is átélhettem ennek a zenés vetélkedőnek a varázsát, hangulatát az Astoria Szálló halljában. Emlékszem, tömve volt a terem, és csak remélni tudom, hogy most is sok hallgató vállalkozik a játékra

– idézi a lap Devich Mártont, a Bartók csatornaigazgatóját. Játékvezetőként Ifjabb Bazsinka József és Bolla Milán segíti majd hétről hétre a játékosokat: három rövid kérdés elhangzása után csendülnek fel a rövid zenerészletek, majd a válaszadás következik.  játékban az nyer, aki három helyes választ ad a kérdésekre; ha egy kérdésre nem tudja a választ, akkor választ adhat a negyedik pótkérdésre.

Ajánlott videó