Kultúra

Johnny Depp szerint jórészt nem is igaz, amit az elmúlt években róla írtak

Stephane Cardinale / Corbis / Getty Images
Stephane Cardinale / Corbis / Getty Images
A Cannes-i Filmfesztiválon új filmjével zajos sikert arató színész a hullámvölgyekkel teli utóbbi évekről beszélt.

A Cannes-i Filmfesztiválon kedden zajos siker mellett tartották a Jeanne du Barry című romantikus történelmi film világpremierjét, aminek sajtótájékoztatóján a XV. Lajos francia király bőrébe bújt Johnny Depp az elmúlt évek hullámvölgyeiről, illetve történéseiről is mesélt – írja az MTI.

A színész arról beszélt, hogy az elmúlt öt-hat évben róla megjelentek jó része

elképzelhetetlen, szörnyű kitaláció.

Az elmúlt években főleg a volt feleségével, Amber Hearddel folytatott bírósági ügyei miatt címlapokra kerülő 59 éves amerikai filmsztár végig tagadta, hogy valaha erőszakosan viselkedett volt feleségével, a felmerült vádak miatt amerikai filmekben nem kap szerepet. Ennek kapcsán tették fel neki a kérdést, hogy még mindig úgy érzi-e, hogy Hollywood bojkottot hirdetett ellene.

A válasz nem maradt el:

nem érzem, hogy bojkottálnának, mert nem is gondolok Hollywoodra.

A pesti belvárosban április végén trükkös autogramot hagyó Depp hozzátette: fura és különös korban élünk, amikor mindenki önmaga szeretne lenni, de közben képtelen rá. Az elmúlt éveket rossz viccként élte meg, főleg azt a részét, mikor megkérték, szálljon ki egy filmből, mert pletykák terjednek.

A színész a fesztiválon való feltűnése ellen kedden francia feminista szervezetek emeltek szót: szerintük a Jeanne du Barry vetítésével Cannes rehabilitálja őt.

A Libération című napilapban ezzel párhuzamos francia művészek sérelmezték, hogy a világ egyik legjelentősebb filmes eseménye

vörös szőnyegen fogad agresszorokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik