Kultúra

Csókolózó fiúkat ábrázoló képregény akasztotta ki Rétvári Bencét

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd
Az írásból a legnépszerűbb kormányszólamok sem maradtak ki.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Rétvári Bence meglepően indulatos, hosszúra nyúló Facebook-poszttal adózott kedden a kormányoldali meleggyűlölet oltárán.

A politikusnak egy ismerőse számolt be a kötetről, aki A Pál utcai fiúk és az Abigél mellett bukkant a Heartstopper nevű, „csókolózó fiúkat ábrázoló” képregényre – olvasható a posztban, ami hozzáteszi:

Nem tudja a szülő, hogy most őt akarják provokálni, vagy a gyerekét átnevelni⁉️A könyv leírásából kiderül, hogy a történet egy fiúról szól, aki vonzalmat érez egy másik fiú iránt. A címlapot és egy-egy oldalt elnézve, talán az a fő üzenete a könyvnek, hogy bármelyik tinédzserből lehet homoszexuális, mégha ránézésre a másik nem érdekli is. Ez a „társadalmi nemek” ideológiája, ez a gender vagy LMBT legfőbb tétele.

A vaskos mondatok ezzel még nem érnek véget, hiszen az emojikkal nem épp óvatosan bánó Rétvári hozzáfűzte:

☝🏻 Szerintük a nemiség nem adottság, hanem társadalmilag választható és változtatható. Valódi szándékuk pedig a család relativizálása és gyengítése. A gender agresszív terjeszkedése már elérte a gyermek és ifjúsági irodalom minden korosztályát❗️😡

A szövegben A Meseország mindenkié című kötetre is visszautaló államtitkár természetesen nem felejtette el a kormánypárt által rendszeresen hajtogatott szólamokat sem, hiszen ennek kapcsán kijelentette:

a genderlobbi akkor a legkisebbek felé indított átnevelő programot, amit a gyermekvédelmi törvénnyel és népszavazással sikerült megállítani,

a veszélyek azonban nem múltak el, hiszen a tudjukkik

újabb és újabb módon is a gyerekek közelébe akarnak férkőzni.

A teljes poszt itt olvasható:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik