Kultúra

Igazi tudósok statisztáltak Christopher Nolan Oppenheimerében, hogy még hitelesebb legyen

A rendező szerint fontos volt, hogy ne az ebédszüneten, hanem az atomháború lehetőségén járjon az eszük.

Július 21-én érkezik a mozikba Christopher Nolan nagyszabású életrajzi filmje az atombomba egyik atyjától, Robert J. Oppenheimerről. A rendező egy interjúban mesélt arról, hogy mi mindent tettek meg a hitelesség érdekében:

Az igazi Los Alamosban forgattunk, és sok igazi tudóst kértünk fel statisztának. Olyan statisztatömegre volt szükségünk, amely reakciókat ad, miközben a nagyon tudományos beszédeket félig-meddig a helyszínen improvizálták. Rendkívül szórakoztató volt hallgatni őket. Jár olyan forgatásokon az ember, amely tele van statisztával, de láthatóan az ebédszüneten jár az eszük. Ezeket a fickókat viszont a nukleáris fegyverek geopolitikai következményei foglalkoztatta, és nagyon sokat tudtak a témáról

– mondta az Entertainment Weeklynek Nolan, hozzátéve, hogy ez jó emlékeztető volt arra, hogy hűnek kell lennie a történelemhez, és végig koncentrálnia a hitelességre. A címszereplő Oppenheimert Cilian Murphy alakítja, de mellette még számtalan sztár feltűnik majd a filmben. A múlt héten közzétett, utolsó előzetest itt láthatják:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik