Kultúra

Egy gombnyomás, ami elpusztíthatja a világot – itt az Oppenheimer végső előzetese

Christopher Nolan az atombomba egyik atyjáról készített életrajzi filmje ugyanolyan monumentális alkotás lesz, mint az eddigiek.

– Arról beszélünk tehát, hogy ha megnyomjuk ezt a gombot, van rá esély, hogy elpusztítjuk a világot?

 

– Az esély közelít a nullához.

 

– Közelít? (…) A nulla megnyugtatóbban hangzana

– hangzik el a kissé ingerült párbeszéd a Mannhattan terv vezetésével megbízott J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) és Leslie Groves tábornok (Matt Damon) között az Oppenheimer előzetesében. Ez a dialógus már érzékeltet valamit a várható feszültségből, ami az atombomba kifejlesztését bemutató filmben uralkodik majd. Újdonság, hogy lesz az első életrajzi film Christopher Nolan pályáján, de a jelek szerint egyébiránt tökéletesen illeszkedik a rendező nagy tétekkel játszó, monumentális – olykor kissé megalomán – alkotásainak sorába, és a sztárparádé sem lesz éppenséggel kisebb. Egy biztos: az Oppenheimert érdemes lesz minél nagyobb vásznon nézni.

Az Oppenheimer július 21-én kerül a mozikba. Murphy és Damon mellett Emily BluntRobert Downey Jr.Florence PughRami MalekBenny SafdieJosh HartnettKenneth BranaghGary Oldman és Casey Affleck is feltűnik majd a vásznon, a sztori alapját pedig Kai Bird és Martin J. Sherwin American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer című könyve adja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik