Kultúra

A Sziget-vezér szerint a fesztivál igenis szól a magyaroknak is

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Nem tisztem megvédeni Demeter Szilárdot (…), de (…) a sajtó ezúttal önkényesen kiragadta az amúgy tényszerűen téves kérdésre adott válasza egy részét. A felvetés úgy hangzott, hogy miért támogatja a magyar állam a Sziget fesztivált, amikor az már nem a magyaroknak szól. Nos, egyik állítás sem igaz. Bár a Sziget máig messze a legnagyobb hazai idegenforgalmi esemény, immár jelképes állami támogatást sem kapunk (…) És igenis, programjaink a magyar közönséget is célozzák

– fogalmazott a Népszavának adott interjújában Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője annak kapcsán, hogy Demeter Szilárd magyar könnyűzenéért felelős miniszteri biztos nemrég úgy fogalmazott, hogy a Petőfi Kulturális Ügynökség úgy dönt, hogy a Hajógyári-sziget tulajdonukba került részére nem engednek fesztivált, akár meg is szűnhet a Sziget Fesztivál.

Kapcsolódó
Demeter Szilárd: A Sziget Fesztivál könnyen megszűnhet, ha mi úgy döntünk
Leült tárgyalni, hogy a polgárok visszakaphassák a szigetet.

Kádár szerint ugyanakkor a viszony egyáltalán nem olyan éles, ahogy Demeter fogalmazott. Az Ügynökség a szomszédjuk lett, ugyanis az ő birtokukba került a sziget déli részén lévő H-híd, amelyet a fesztivál szervizhídként használ.

Ellehetetlenítésről ugyanakkor szó sincs. Kapcsolatunk teljesen korrekt. Tavaly ők működtették a magyar fellépőket felvonultató Hajógyár-színpadot, és idén is élénk tárgyalásokat folytatunk a hazai előadók megjelenési lehetőségeiről

– emelte ki. Beszélt arról is, hogy bár a Petőfi Kulturális Ügynökségnek van több nagyívű terve is a területen, ezek a tervek egyelőre anyagi okokból tolódnak. Elmondta: a Sziget fesztivál területének megnövelése nincs napirenden, a jelenlegi helyet akarják jobban kihasználni. A napokban jelentették be a fesztivál további újításait is, köztük azt, hogy minden vendéglátóegységnek kínálnia kell egy ún. „budget food”-ot, ami legfeljebb 2500 forintba kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik