Kultúra

Gladiátor küzdelmek, képregények és kutyafesztivál – mutatjuk, milyen programokra érdemes elnézni ezen a hétvégén

Fotó / Aquincumi Múzeum
Fotó / Aquincumi Múzeum
Május 12. és 14. között kihagyhatatlan színházi előadás és koncert vár, lehetőséged van elmerülni a történelemben vagy segíteni a rászorulóknak, legyen szó emberről vagy kutyáról. Egyetlen nehézség van: választani a programok közül. Segítünk.

Római tavaszünnep az Aquincumi Múzeumban

2023. május 12-14., Aquincumi Múzeum

Péntektől teljes gőzzel dübörög a Floralia – Római tavaszünnep az Aquincumi Múzeumban: az aquincumi polgárváros utcái ismét Flora istennő szertartására igyekvők saruitól visszhangzanak, lesznek gladiátorok, viadaluk során megszólal a víziorgona, illetve a legiósok és barbár harcosok sem maradnak el. Emellett ifjúsági olimpiai játékokkal és harcosképzővel, kézműves foglalkozásokkal és vásárral, divatbemutatóval és szakállszépségversennyel is készülnek a szervezők.

Fotó / Aquincumi Múzeum

A Floralia – Római tavaszünnep május 12. és 14. között látogatható az Aquincumi Múzeumban. A III. kerületi állandó lakcímmel rendelkező lakosok, lakcímkártyájuk felmutatásával, a rendezvényt ingyenesen látogathatják.

Marshal Fifty-Six

2023. május 12., UP Újpesti Rendezvénytér

Az utóbbi évek egyik legjobb Pintér Béla-előadásaként hivatkoznak Marshal Fifty-Six-re, annak ellenére, hogy azon kivételes alkotások közé tartozik, amelyben nem játszik a rendező. Láthatjuk viszont Szabó Kimmel Tamást vagy éppen Gálvölgyi Jánost, akik először dolgoztak Pintérrel. A többek között az ex-belgás Sickratman zenéivel is operáló darab május 12-én lesz látható az UP Újpesti Rendezvénytérben.

Ganxsta Zolee és a Kartel

2023. május 12., Barba Negra

A nagy öregek visszatérnek a Barba Negrába, hogy megmutassák, nem is annyira öregek. Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca ráadásul kétszer is színpadra lép, a Kartel előtt másik együttesük, a KGB meglegíti be a közönséget.

Bike Maffia – Charity Fest 2023

2023. május 12., Dürer kert

Május 12-én rendezik Charity Festet a Dürer kertben, hogy , a jó ügyek és a civil szervezetek egynapos fesztiválját a Budapest Bike Maffia szervezi. A rendezvényen számtalan jó üggyel és szervezettel ismerkedhetsz, segíthetsz a rászorulókon vagy szórakozhatsz a Random Trip, A kutya vacsorája vagy Quixotic buliján.

Nyitott házak hétvégéje

2023. május 12-13., Budapest

Idén lett 150 éves Budapest, felsorolni is nehéz, hány eseményt szerveznek a főváros tiszteletére, mi most a Nyitott házak hétvégéjét ajánljuk. Május 12-én és 13-án kivételes lehetőség adódik, hogy megnéz mintegy 50, másfél évszázados házat, ahol a helyi lakók és az önkéntesek további programokkal készülnek. A sétákon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

18. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

2023. május 14., Dürer kert

Május 14-én reggeltől késő délután a képregényeké lesz a főszerep a Dürer kertben, a szervezők már reggel 10-től várják a rajongókat, akik találkozhatnak a szcéna szereplőivel, például 9 külföldi vendéggel, akik dedikálják is példányaikat. Aki csak csodálná az alkotókat, elég csak leülnie a kivetítő elé, ahol 8 képregényalkotó élőben mutatja meg, hogy rajzolja az alkotásait.

Belvárosi Kutyafesztivál

2023. május 13., Budapest, Olimpia Park

Szombaton rendezik a belváros legnagyobb, ingyenes kutyafesztiválját, ami egyszerre szól a szórakoztatásról és a segítségnyújtásról.  Május 13-án kutyát lehet sétáltatni a világ-és olimpiai bajnok úszókkal, Telegdy-Kapás Bogival, Telegdy Ádámmal és Cseh Lászlóval, vagy az X-Faktorban feltűnt Bodrogi Enikővel, illetve Lázár Cheffel. A kutya-gazdifotózás mellett lesznek látványos zenés, kutyás bemutatók vagy ingyenes kutyakozmetika is, és természetesen lehetőség van árva állatok örökbe fogadására is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik