Kultúra

Kiderült, mire mázolták át Karikó Katalint a budai tűzfalon

RTL, Színes Város Csoport
RTL, Színes Város Csoport
A magyar tévézés meghatározó pillanatai váltják a tudós arcképét.

Április végén írtuk meg, hogy eltűnt a Karikó Katalint ábrázoló falfestmény a Krisztina körút 30. alatti tűzfalról, és dolgoznak egy új alkotáson, a dekoráció mögött álló szervezők akkor azonban még nem árulták el kérdésünkre, mi lesz az új tematika.

Most azonban már elkészült a kép, és kiderült, hogy a Színes Város Csoport az  RTL-lel együttműködve öltöztette új köntösbe a Krisztina körúti tűzfalat. Mint közleményükben írják, az RTL felkérésére játékos, pop art stílusú elemekkel tervezett falfestményt Benkő Katalin grafikus. A falra a hazai televíziózás 25 éves történetének meghatározó pillanatai kerültek. A tűzfalon látható jelenetek megmutatják, hogy a tévézés lehet közösségi élmény és egyedüli kikapcsolódás is.

Az RTL története összefonódik nem csak a hazai kereskedelmi televíziózás, de a médiafogyasztás történetével is. Így a Krisztina körúti tűzfalon látható falfestmény egyben az RTL története is, hiszen egycsatornás, lineáris televízióként indultunk, ma pedig már minden képernyőre, digitálisan is hozzáférhető tartalmakkal és platformokkal látjuk el a közönségünket

– mondta Kolosi Péter az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese, Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára pedig azt elemezte, hogy „a földszinten, a legelején még a nappali közepén van a tévé, amit 25 évvel ezelőtt az egész család együtt nézett, aztán szép lassan megjelentek a digitális eszközök, a négyből az utolsó, tetőtéri szintre pedig már a különböző okos technológiák formálják maira a tartalomfogyasztást” – tette hozzá.

Arról is írnak, hogy az RTL és a Színes Város Csoport együttműködése a következő hetekben több vidéki nagyvárosban, új tűzfalakon, további művészeti projektekkel folytatódik. Az alkotások a helyi önkormányzatok bevonásával, településképvédelmi szempontokat figyelembe véve készültek és készülnek el.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik