Kultúra

A galaxis őrzőinél csak Super Marióék kezdtek erősebben idén

Marvel Studios - Walt Disney Stu / Collection ChristopheL via AFP
Marvel Studios - Walt Disney Stu / Collection ChristopheL via AFP
A trilógia záródarabja eddig hozza a kötelezőt.

A galaxis őrzői: 3. rész 114 millió dollárt hozott első hétvégéjén az észak-amerikai mozikban, amivel 2023 második legjobb nyitányát produkálta. Az élen a Super Mario Bros. áll, amely 146 millióval nyitott még áprilisban. Nagyon nem elégedetlenkedhet a Marvel ezzel az eredménnyel, bár a Variety szerint a bevétel némileg elmarad a premierhétvégére előirányzott 120 millió dollártól, és még inkább a második rész 146 milliós indításától. Emellett még hozott 168 milliót a nemzetközi piacokon.

A nyitás persze még önmagában nem jelent sokat, hiszen a szintén idén bemutatott A Hangya és a Darázs: Kvantumánia is 105 millió dollárral nyitott Amerikában, majd a második hétre beszakadt a nézettsége, és végül csak 500 milliót tudott behozni összesen világszerte, ami egy ilyen léptékű szuperhősfilmnél gyenge eredménynek számít. A Marvel Studiosnál és a Disneynél nyilván ezért is árgus szemekkel figyelik, hogy A galaxis őrzői zárórésze vajon vissza tudja-e kissé állítani a Marvel Moziuniverzum kissé megkopott renoméját.

A filmről szóló kritikánkat itt olvashatják:

Kapcsolódó
Még a dögös zenék sem mentik meg az érzelgősségtől A galaxis őrzői 3-at
Űrlordék lazasága új távlatokat nyitott a Marvel moziuniverzumában, de a fanyar humor helyét egy szűk évtized alatt átvette az üzemi giccs. Kritika.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik