Kultúra

Nicolas Cage milliós tartozásai miatt vállalt be ócska filmeket

ANGELA WEISS / AFP
ANGELA WEISS / AFP

A meglehetősen furcsa szerepvállalásairól ismert Nicolas Cage őszintén vallott arról, hogy több, általa is ócskának tartott filmet pusztán anyagi megfontolásból vállalt el, hogy így kerülje el a csődöt. A színész a CBS-nek adott interjújában mesélt karrierje nehéz időszakáról, amikor szerepválasztásait nagyban meghatározta az, hogy az ingatlanpiac összeomlása miatt kis híján csődbe ment.

Túl sokat fektettem ingatlanokba. Amikor az ingatlanpiac összeomlott, nem tudtam időben kiszállni. Hatmillió dolláros adósságot hoztam össze, de mindet visszafizettem, sosem kellett csődöt jelentenem.

– nyilatkozta a nemrég bemutatott Renfield Drakulája, aki élete sötét időszakának nevezte ezt a periódust. A tartozás kiegyenlítése érdekében minél több filmszerepre bólintott rá, jellemzően olyanokra is, amelyeket kevésbé szorult helyzetben nem biztos, hogy bevállalt volna. A színész akkoriban rengeteget dolgozott, akár évi négy filmre is aláírt.

A munka volt a mentőangyalom. Nem feltétlenül képviselt mindegyik filmem túl magas minőséget, de legalább volt munkám. Még a legócskább filmjeimnél is tudták rólam, hogy mindent beleadok, nem kamuzok.

A színész szerint azonban voltak ennek az időszaknak is olyan darabjai, amelyekre büszke: ilyen például a 2018-ban megjelenő Mandy – A bosszú kultusza című film, amelyben Cage egy láncfűrésszel őrjöng.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik