Kultúra

„Hülyeséget mondtam” – Matthew Perry kiszedi memoárjából a Keanu Reeves halálára utaló részeket

Frederick M. Brown / Getty Images
Frederick M. Brown / Getty Images
Csak azért az ő nevét írta, mert egy utcában laknak.

Ősszel jelent meg Matthew Perry memoárja, a Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, amelyben a színész nyíltan ír évekig tartó alkohol és gyógyszerfüggőségéről is. A könyv legmeredekebb mondatai mégsem ehhez kötődnek, hanem ahhoz, amikor Perry Keanu Reevesre tesz megjegyzéseket. Egy ponton River Phoenix haláláról ír, akivel Perry első filmjében, az 1988-as Az ifjú Don Juanban játszott együtt, és aki hozzá hasonlóan a fiatal színészreménység is drogfüggő volt, 1993 októberében adagolta túl magát.

Miért van az, hogy az olyan eredeti elmék, mint River Phoenix vagy Heath Ledger már halottak, de Keanu Reeves még mindig köztünk van?

– írja Perry, később egy másik eset kapcsán szintén hasonló kontextusban emlegeti Reevest: mikor Chris Farley 1997-es túladagolásáról beszél, a következőket írja arról, miként reagált a tragédiára:

Lyukat ütöttem a falba Jennifer Aniston öltözőjében, amikor meghallottam. Bezzeg Keanu Reeves még mindig itt van köztünk.

Perry már tavaly bocsánatot kért nyilvánosan ezek miatt Keanu Reevestől, hangsúlyozva, hogy valójában nagy rajongója, és csak egy random nevet akart mondani, ám inkább a sajátját kellett volna. Most a Los Angesel Times könyvfesztiválján kérdezték újra a felhördülést kiváltó esetről:

Hülyeséget mondtam, gonosz dolog volt tőlem ilyet írni. Azért jutott eszembe a neve, mert ugyanabban az utcában lakunk. Nyilvánosan bocsánatot kértem tőle, és a könyv további kiadásaiban nem fog szerepelni a neve

– mondta Perry, hozzátéve, hogyha összefut a színésszel, személyesen is bocsánatot kér.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik