Kultúra

Janicsák István elmondta, miért Gattyán György pártja támogatásával indult a választáson

Schumy Csaba / Central Médiacsoport
Schumy Csaba / Central Médiacsoport

Janicsák István, a Z’zi Labor frontembere tavaly Gattyán György pártja, a Megoldás Mozgalom (MeMo) támogatásával indult Zuglóban a képviselői mandátumért, ahol mindössze másfél százalékot ért el. Az énekes most a Blikk Polihisztor című videóműsorában azt mondta, tudta, hogy leginkább azért került oda, hogy az indulásnál a párt magára tudja vonni a figyelmet. Ő ezt szívesen tette meg, mert most is azt gondolja, figyelemreméltó a pozitív gondolkodásuk.

Itt nem Gattyán Györgyről van szó, hanem egy olyan csoportosulásról, ahol azt hirdetik, azzal kell nyerni, hogy jót csinálunk. A MEMO-nak teljesen humánus programja van, és nagyon szimpatikus volt számomra, hogy nem szidnak senkit. A politikában egy dolgot utálok nagyon: egymás lejáratását

– mondta Janicsák István, aki azzal indokolta az eredményét, hogy „a többiek elkezdték sározni a MEMO-t és engem is. Ez is bizonyítja, hogy nincs olyan szép idea, amit a mai pártpolitikában darabokra ne zúznának.” Az énekes azt állítja, tudta, hogy nem nyeri meg a választást, de rá akart mutatni, nem tud azonosulni ellenfelei politikájával.

Ezt megelőzőleg Janicsák beszélt arról is, amikor 2010-ben a zuglói civilek polgármesterjelöltjeként kóstolt bele először a politikába:

Az egyik oldalon a konzervatívok, a másikon a baloldaliak voltak az ellenfeleim. Mindketten rám támadtak. Ez egy megpróbáltatás volt. Egyszer csak jött a gyűlölet, és arra gondoltam, talán nem gond, hogy ennyi évesen ezen is átestem, mivel addig csak szeretetet kaptam.

Janicsák Karácsony Gergelyről is beszélt, aki akkoriban zuglói polgármester volt, és egyszer megsúgta neki, hogy ő is volt Janicsák István farsangkor. Az előadóművész azonban csalódott Karácsonyban, amikor elindult a főpolgármesteri székért, majd az ellenzékből is kiábrándult, amikor azt látta, hogy mindenki összeállt mindenkivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik