Kultúra

A nácik által megszállt Franciaországba visz a Stranger Things és az Éjszaka a múzeumban-filmek rendezője

Netflix
Netflix
Megérkezett Shawn Levy új filmjének első előzetese.

A Stranger Things executive producere, a sorozat tíz részét rendezőként is jegyző Shawn Levy a közeljövőben nemcsak a Deadpool harmadik részével, hanem Anthony Doerr Pulitzer-díjjal is elismert könyve, A láthatatlan fény (All the Light We Cannot See) Netflixre érkező, négy epizódból álló minisorozat-adaptációjával is előáll majd – írja a Collider, ami annak első előzetesét is közzétette.

A történet középpontjában egy látását elveszített fiatal francia lány, Marie-Laure – őt a ritka genetikai rendellenessége miatt valóban vak Aria Mia Loberti játssza majd – és édesapja (Mark Ruffalo) a nácik által megszállt Franciaországból való szökése áll majd, akik egy felbecsülhetetlen értékű gyémántot is magukkal visznek, majd az ellenállást rádiós tudósításokkal segítő nagybácsinál találnak menedéket.

Az előzetesben egyetlen szó sem hangzik el, a szörnyűségek és furcsa képek azonban gyorsan követik egymást, sőt, a lány egy árvaságra jutó német fiúval, Wernerrel (Louis Hofmann) való kapcsolatára is fény derül.

Az All the Light We Cannot See november 2-án debütál majd a Netflixen. Az alapmű szerzőjével készült interjúnkat itt olvashatják:

Kapcsolódó
Anthony Doerr: Álmodjunk jobb világokról, aztán kezdjük el jobbá tenni a sajátunkat
Az ágyúk vagy a könyvek erősebbek? És vajon tényleg segíthetnek az utópiák a klímakatasztrófa elkerülésében? – ezekről is beszélgettünk Anthony Doerr-ral, a 15 millió példányban elkelt A láthatatlan fény szerzőjével, akinek új regénye az emberiség nagy kérdéseivel szembesít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik