Kultúra

Till Attila az alkoholizmusról és a leszokás küzdelmeiről forgat filmet

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu
Nem kapott rá állami támogatást.

Az Instagramjára feltöltött fotókból derült ki, hogy új játékfilmen dolgozik Till Attila, akinek legutóbbi rendezése a 2016-ban bemutatott Tiszta Szívvel volt. A legtöbbek számára műsorvezetőként ismert Tilla a Telexnek elmondta, hogy hiába próbálkozott többször, nem kapott támogatást a Nemzeti Filmintézettől, így végül úgy döntött, hogy meghúzott költségvetéssel, ahogy ő mondja, gyakorlatilag szerelemből, hivatalos állami intézményi támogatás nélkül készíti el az És mi van Tomival? című filmjét. A fikciós történet középpontjában egy olyan szereplő áll, aki korábban alkoholista volt.

Arról szól, hogy a leszokás egy hosszú folyamat és azt mindig meg kell küzdeni

– összegzett Till Attila a lapnak, hozzátéve, hogy a filmet nem kifejezetten oktatási céllal írták, de azért prevenciós funkciót is szánnak neki. A produkciót a Saul fiát és a Tiszta szívvelt is jegyző Laookon Filmgroup menedzseli, és a rendező érdekes kísérletként is tekint rá, ugyanis rendkívül alacsony, néhány millió forintos költségvetésből dolgoznak. Hetente három napon zajlik a forgatás, „mert mellette mindenki eljár pénzt keresni”, hiszen a stáb tagjai szinte ingyen, szívességből dolgoznak. Tilla kíváncsi rá, hogyan működik majd a film a nagy költségvetésű hazai alkotások mellett, befogadóak lesznek-e a nézők.

Nyilván a nagy amerikai filmeknek már lefoglalják a helyeket, a művészmozik közönsége pedig eléggé szűk, így ezen még dolgozunk

– mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik