Kultúra

Újra 1999 van? Tévésorozat készül a Kegyetlen játékokból

COLUMBIA PICTURES / Collection Christophel via AFP
COLUMBIA PICTURES / Collection Christophel via AFP

Tévésorozat-adaptációt rendelt meg az Amazon az 1999-es Kegyetlen játékokból, sőt, a gyártás már ebben a hónapban elkezdődhet. A sorozat Washington D.C.-ben játszódik majd, ahol egy pénzes családból származó mostohatestvérpár státusza csúszni kezd az elitiskolában, ahová járnak, ők viszont bármit megtennének, hogy visszakerüljenek az élre, többek között az is belefér, hogy elcsábítsák az ország alelnökének lányát.

Az eredeti film — ami, ugye, maga is adaptáció, éspedig a Veszedelmes viszonyoké — Sarah Michelle Gellar és Ryan Phillippe főszereplésével a 90-es évek vége-2000-es évek eleje egyik legikonikusabb tinifilmje volt.

A sztori távásorozattá fejlesztésének többször nekifutottak már, először mindjárt 1999-ben, a Foxon: egy előzménysorozatot terveztek, ám abból végül nem lett semmi, a felvett anyagot végül Kegyetlen játékok 2 címmel adták ki otthoni formátumban.

2016-ban az NBC rendelt meg egy pilotot, amiben Gellar maga is visszatért volna a film eseményei után tizenhat évvel játszódó sztoriba. A pilot el is készült, de nem rendeltek belőle végül teljes évadot, így a projekt kútba esett. Gellar tavaly azt nyilatkozta, örül, hogy így alakult, a pilot ugyanis túlságosan kábeltévés volt, értve ez alatt alighanem azt, hogy nem volt elég bevállalós. Szerinte ez a sztori streamingre való, ott ugyanis beleférnek a szókimondóbb vagy erotikusabb tartalmak. Az Amazon mostani projektjének fejlesztése már 2021 óta tart, a stábtagok között ott van az Eufória Phoebe Fishere forgatókönyvíróként, aki a Gossip Girl írójával, Sara Goodmannel dolgozott a szkripten, és visszatér az eredeti Kegyetlen játékok egyik producere, Neal H. Moritz is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik