Kultúra

Fia spermiumát felhasználva béranya szülte a spanyol színésznő gyerekét, aki valójában az unokája

Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Mint arról beszámoltunk, nemrégiben országos felháborodást keltett hazájában egy spanyol színésznő, Ana Obregón, aki Miamiban fogadott béranyát, hogy az megszülje gyerekét. Most a történet új fordulatot vett, mivel a színésznő a ¡Hola! című bulvárlapnak elmondta: a gyerek valójában az unokája is, mivel elhunyt fia spermiumával termékenyítették meg a béranyát.

Ez a kislány nem a lányom, sokkal inkább az unokám

– mondta el a hatvannyolc éves színésznő, hozzátéve, hogy fia, Aless Lequio García utolsó kívánsága volt 2020-ban bekövetkezett halála előtt, hogy szülessen gyereke. Ez úgy vált lehetségessé, hogy még mielőtt elkezdték a rákellenes kezeléseket, a férfi, anyja javaslatára leadott egy spermiummintát egy spermabankba. Egy New York-i intézet őrizte a mintát, és tavaly júniusban, azon a napon termékenyítették meg vele a béranyát, amikor a férfi harmincadik születésnapját ünnepelte volna.

Spanyolországban illegális a béranyaság, ezért intézte Obregón a béranyaságot Amerikában. Az ügy mégis kitudódott, a spanyol média pedig felkapta a témát, melyben azóta korménypárti politikusok is véleményt formáltak, és felmerült az is, hogy törvényi szinten lehetetlenítsék el a hasonló eseteket, amikor más országban fogadnak béranyát.

Ana Obregón eredetileg biológus, ma pedig az egyik leghíresebb spanyol celebritás, tévéműsorok tucatjaiban szerepelt, és sokáig minden évben kiadta saját bikinifotós naptárját is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik