Kultúra

Egy újabb Targaryen kaphat előzménysorozatot a Trónok harca világából

HBO Max
HBO Max

Nagyjából már nincs olyan szereplő a Trónok harca-univerzumban, akiről az évek során ne lebegtettek volna be legalább egyszer előzménysorozatot, a Sárkányok háza sikere pedig bebizonyította, hogy érdemes túllépni az eredeti sorozaton, és tovább építkezni az univerzumban. Most nagyon úgy tűnik, hogy egy újabb karakter iratkozott fel a spinoff-listára, ráadásul nagyon határozottan: a Variety szerint az HBO-nál aktívan ötletelnek egy újabb előzménysorozaton, amely I. Aegon Targaryen életét dolgozza fel. Akinek a sorozatban eddig is szép számmal felbukkanó Aegonok közül nem ugrana be hirtelen, melyik is az első: A tűz és jég dala című regénysorozatban szereplő hódító volt a Targaryen dinasztia alapítója, majd miután meghódította Westerost, ő lett a Hét Királyság első királya. Ő ülte meg Baleriont, a Fekete iszonyat nevű sárkányt, alakjáról többször beszéltek már eddig a sorozatokban.

A lap forrásai szerint a projekt egyelőre a tervezés korai fázisában van, még konkrét írók neveit sem kötötték hozzá, sőt, egyelőre a formátum sem tisztázott, filmben és sorozatban egyaránt gondolkodnak. Az biztos, hogy 300 évvel Trónok harca, száz évvel a Sárkányok háza cselekménye előtt fog játszódni, és Aegon trónra kerülését mutatja majd be. A projekt hírét egyelőre nem kommentálta az HBO.

George R. R. Martin univerzuma tehát valószínűleg tovább fog bűvülni, ám az író nemrég arról beszélt, hogy az HBO Max átalakulása befolyásolhatja a spinoffok sorsát.

Kapcsolódó
A Sárkányok háza első évadjával leiskolázta a nagy elődöt
A Trónok harca legjobb pillanatai voltak olyan erősek, mint a Sárkányok házában egy átlagos öt percnyi filmidő. Évadkritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik