HBO Max
Kultúra

Számos jó sorozat elbúcsúzik áprilisban, de legalább annyi új is érkezik

Végre felpörög az év első negyedében még alapjáraton pöfögő sorozattermelés: áprilisban sok reményteljes produkció mutatkozik be. Ugyanakkor több, évek óta futó, közkedvelt sorozat is az utolsó évadához érkezett: búcsúzik A káprázatos Mrs. Maisel, a Dolgozó anyák, az Oxfordi gyilkosságok és a nagyszerű Barry is. Az újak közül számos műfajból érkezik utánpótlás, a háborústól a dramedyn és a thrilleren át a testhorrorig, miközben folytatódik a Sweet Tooth és a Valaki valahol is.

Háború a tengeren, Netflix

Április 2.

A tavalyi év nagy norvég filmsikere volt a második világháborúban az Atlanti-óceánon szolgáló norvég matrózok viszontagságairól szóló film, melyet most kimaradt részletekkel együtt háromrészes minisorozattá dolgoztak át a Netflix segítségével.

Oxfordi gyilkosságok 9, Epic Drama

Április 3.

Tíz éve indult a Morse felügyelő fiatalkorát megörökítő sorozat (angol címe Endeavour), most pedig a kilencedik évadával be is fejeződik. Az alkotók szerint régi ismerősök és új meglepetések is várják Morse őrmestert (Shaun Evans), aki utoljára rója a hetvenes évek Oxfordjának utcáit.

Schmigadoon 2, Apple TV+

Április 5.

A két éve indult zenés vígjáték-sorozat új évadában kedvenc hátizsákos párunk, Josh (Keegan-Michael Key) és Melissa (Cecily Strong) egy másik, de ugyanolyan elegáns zenei világba, a Schmigacóba varázsolódik. Míg az első évad a musicalek aranykorát parodizálta, addig az új évad a 60-as és 70-es évek musicaljeinek világát igyekszik majd újraalkotni, a cím is a Chicagóra utal.

Will Trent, Disney+

Április 5.

A Karin Slaughter regényfolyamán alapuló krimisorozat főhőse Will Trent különleges ügynök (Ramón Rodriguez), a Georgiai Nyomozóiroda (GBI) munkatársa, aki Atlanta túlterhelt nevelőszülői intézményrendszerében nevelkedett. Ügynökként az övé a legmagasabb bűnügyfelderítési ráta a GBI kötelékében, viszont ténykedését sokan nem nézik jó szemmel, különösen, hogy a korrupciót üldözve az atlantai rendőrség befolyásos embereit is magára haragítja.

The Good Mothers, Disney+

Április 5.

Az igaz történeten alapuló brit-olasz sorozat három bátor nő életét meséli el, akik a ‘Ndrangheta maffián belül nőttek fel, és úgy döntöttek, hogy együttműködnek az ügyészséggel abban, hogy a bűnszövetkezetet felszámolják. A sorozat egyik főszereplője a Briliáns barátnőmben megismert Gaia Girace.

Balhé, Netflix

Április 6.

Egy közlekedési vita annyira elfajul ebben a vígjáték-drámában, hogy mindkét résztvevője életét is felforgatja. Az ázsiai-amerikai alkotók sorozatában a főszerepeket Steven Yeun és Ali Wong játsszák, alkotója pedig Lee Sung Jin, aki így beszélt a sorozat hátteréről: „Hálás vagyok annak a fickónak, aki három évvel ezelőtt rám kiabált a forgalomban. Nem hagytam annyiban, és most van egy műsorunk.”

Grease: Rise of the Pink Ladies, SkyShowtime

Április 7.

A Grease-előzménysorozat négy évvel a közkedvelt musical előtt játszódik, a helyszín ugyanúgy a Rydell High gimi, a rock and roll azonban még áttörés előtt áll. Négy különc lány megalapítja a Pink Ladies bandát, melyből aztán hagyomány lesz a suliban.

Apró gyönyörű dolgaink, Disney+

Április 7.

A Cheryl Strayed bestseller esszégyűjteménye alapján készült sorozat főszereplője Clare (Kathryn Hahn), akinek kész katasztrófa az élete, és pont ekkor veszi át egy magazin tanácsadó rovatát. Szerepel a dramedyben Merritt Wever is.

Az Atlanti-óceánon túl, Netflix

Április 7.

A Deutschland 83 és az Unorthodox (A másik út) című sorozatokat is jegyző Anna Winger új sorozata Varian Fry amerikai újságírónak és maroknyi csapatának állít emléket, akik Franciaország német megszállása után több ezer embernek segítettek elmenekülni a nácik elől. A főszerepeket Gillian Jacobs és Cory Michael Smith alakítják.

Eddig minden patent, Netflix

Április 7.

Egy francia thriller sorozat, melynek főhőse, Fara (Nawell Madani) egy tévés újságíró, aki a bűnügybe keveredett testvérét próbálná óvni, ám szembe kerül egy nagyhatalmú drogbáróval.

Shin, a válóperes ügyvéd, Netflix

Április 8.

Koreai sorozat egy zongoristanőről, akiből ügyvéd lesz, és el kell igazodnia a válások cseppet sem egyszerű világában.

A floridai férfi, Netflix

Április 13.

Egy volt rendőr (Edgar Ramirez) visszatér Floridába, hogy megkeresse egy maffiavezér szökésben lévő barátnőjét (Abbey Lee), ám a simának tűnő ügy gyorsan elfajul, és őrült kalandok veszik kezdetüket.

Az utolsó szavai, Apple TV+

Április 14.

Laura Dave azonos című regényéből minisorozatot készítettek, melyben az író is részt vett. A thriller főhőse Hannah (Jennifer Garner), akinek a férje (Nikolaj Coster-Waldau) rejtélyes módon eltűnik, ezért a mostohalányával (Angourie Rice) együtt a keresésére indul.

A káprázatos Mrs. Maisel 5, Amazon Prime Video

Április 14.

Búcsúzik a standupossá lett háziasszony, azaz Midge Maisel (Rachel Brosnahan), akinek hat éve indult a kálváriája, most pedig az ötödik évaddal lezárul a sorozat. Az előző évad végén Midge összeveszett Lennyvel (Luke Kirby), és kirohant a Carnegie Hallból a hóviharba – lesz tehát honnét visszakapaszkodnia a záró évadban.

Az utolsó királyság: A hét király halála, Netflix

Április 14.

Az utolsó királyság sorozat folytatásában is követhetjük Bebbanburgi Uhtred kalandjait, aki az Edvárd király halála utáni zűrzavarban próbál életben maradni. Nem lesz könnyű.

Dave 3, HBO Max

Április 16.

Az önmagát alakító Lil Dicky neurotikus, kertvárosi fehér férfiként továbbra is a világ leghíresebb rappere szeretne lenni. Az új évadban élete első turnéjára indul, bejárja Amerikát, és közben sok, egymástól teljesen különböző hatás éri.

Barry 4, HBO Max

Április 17.

Véget érnek a színésznek készülő bérgyilkos kalandjai is, velük együtt pedig búcsúzik az utóbbi évek egyik legegyénibb sorozata is. Barry (Bill Hader) rács mögött várja az új évadot, az őt oda juttató Cousineau-t (Henry Winkler) hősként ünneplik, ám a letartóztatásnak sokkoló következményei lesznek. Alig várjuk!

Így jártam apátokkal 2, Disney+

Április 19.

Sophie (Hilary Duff, de az idősebb énje Kim Cattrall) tovább meséli a fiának, hogyan ismerkedett meg az apjával. Annyi biztos, hogy lesznek következményei Barney Stinson (Neil Patrick Harris) első évados cameójának.

A diplomata, Netflix

Április 20.

Keri Russell a The Americans óta első sorozatszerepét alakítja: Kate Wylert, az Egyesült Államok új brit nagykövetét játssza. A politikai ambíciókkal rendelkező karrierdiplomata nem is akarja az állást, de azért vállalja, hogy segítsen egy nemzetközi válsághelyzet rendezésében. Kate férje (Rufus Sewell) szintén diplomata, és ez rengeteg konfliktust okoz. A sorozatot Debora Cahn készítette (korábban Homeland, West Wing), aki a diplomaták mindennapjait szeretné bemutatni.

Drops of God, Apple TV+

Április 21.

Az azonos című japán mangasorozat adaptációja francia-japán koprodukcióban készült, és a borászat világába kalauzol. Miután a világ egyik leghíresebb borásza, Alexandra Léger meghal Tokióban, lányára (Fleur Geffrier) hagyja felbecsülhetetlen értékű borgyűjteményét, ám ezért harcba indul egy ifjú japán borász (Tomohisza Jamasita) is, akinek Léger volt a mentora.

Két test, egy lélek, Amazon Prime Video

Április 21.

A David Cronenberg azonos című filmjéből készült sorozatverzió csavar egyet az alapötleten, és a főhős egypetéjű ikerpárból (a filmben Jeremy Irons játszotta) itt nők lesznek (Rachel Weisz). A zavart elméjű ikrek szülészorvosok, akik a tökéletes szülőszobát akarják létrehozni. Alice Birch (Normális emberek) sorozata pszichoszexuális thriller, testhorror elemekkel és sok vérrel.

Üdvözöl az Éden 2., Netflix

Április 21.

A tavaly indult spanyol thriller sorozat első évadában kiderült, hogy a történelem legexkluzívabb partijának beharangozott utazás valójában rémálommá válik. Az új évadban Zoa választhat, megszökik, vagy megmenti az időközben szintén a szigetre utaztatott húgát.

Nyers gyémántok, Netflix

Április 21.

A belga thriller sorozat a nemzetközi gyémántkereskedelem fővárosában, Antwerpenben játszódik. Az erősen ortodox zsidó családot, mely az iparágat uralja, hatalmas adósságba taszítja egy tékozló fiú, mire elhidegült testvére visszatér a városba, hogy összeszedje a darabokat.

Django, Direct One

Április 24.

Sergio Corbucci 1966-os, legendás westernjéből most egy olasz-francia produkció keretében készült modernebb hangvételű sorozat, parádés szereposztással: Matthias Schoenaerts, Nicholas Pinnock, Noomi Rapace és a Darkban feltűnt Lisa Vicari alakítja a főbb szerepeket.

Kiút 2, HBO Max

Április 24.

A sci-fi-horror, melyben egy rémisztő városba kerülnek a főhőseink, ahonnan látszólag nincs kiút. Az új évadból talán kiderül, hogy mégis van. De az is lehet, hogy mégsem!

Valaki valahol 2, HBO Max

Április 24.

Folytatódik a Bridget Everett főszereplésével készült dramedy, melyben a középkorú, midlife crisisszal küszködő Sam megpróbálja túltenni magát nővére halálán. Az új évadban egy olyan utazásra indul, amelynek során felfedezi önmagát és a kívülállók közösségét, akik nem illeszkednek be, de nem adják fel.

Mrs. Davis, HBO Max

Április 25.

Mrs. Davis egy messiás-komplexusos mesterséges intelligencia neve, aki ellen egy apáca (Betty Gilpin) indít harcot Damon Lindelof (Lost, Watchmen, A hátrahagyottak) és Tara Hernandez (Agymenők) sorozatában. A Peacock sorozata a Sorozatjunkie szerint az HBO Maxon látható majd itthon.

Drift – Partners in Crime, SkyShowtime

Április 26.

A német sorozat főhősei testvérek és autópálya-rendőrök, akiknek a rendkívül erős kötelékét próbára teszi, hogy egyikük beleszeret bátyja volt barátnőjébe.

Sam, egy szász, Disney+

Április 26.

Új sorozattal jön a Deutschland 83-ért felelős német házaspár másik tagja, Jörg Winger is, aki valós sztorit mesél el: hogyan lesz Sam Meffire (Malick Bauer) az újraegyesülési utáni zavaros években Kelet-Németország első fekete rendőre, és hogyan lesz belőle később közellenség.

Dolgozó anyák 7, Netflix

Április 26.

Ez egy olyan hónap, hogy az összes, régóta futó sorozat, melynek új évada jön, az egyben az utolsó is. A Dolgozó anyák sem kivétel, Catherine Reitman vígjáték-sorozatának szereplői utoljára próbálják megteremteni az egyensúlyt a munka és a gyereknevelés között.

Sweet Tooth: Az agancsos fiú 2, Netflix

Április 27.

A hibrid gyerekekkel benépesült, disztópikus világban játszódó sorozat második évadát Gus és társai fogságban kezdik, de vajon örökké a szörnyeteg Abbot tábornok foglyai maradnak-e?

Az ápolónő, Netflix

Április 27.

A gesztenyeember alkotóinak új sorozatában egy dán kórházi nővér valós történetét mesélik el, akit négyrendbeli gyilkossági kísérlettel vádoltak meg. A főhős Pernille Kurzman (Fanny Louise Bernth), aki rájön, hogy a tökéletesnek tűnő kolléganője (Josephine Park) álcája mögött valójában szörnyű titok lapul.

Citadella, Amazon Prime Video

Április 28.

Hatalmas tervei vannak az Amazonnak ezzel a sorozattal, melyre már most ráköltöttek egy vagyont, és az ambiciózus terv az, hogy ezt a sorozatot használják majd kiindulásként, hogy aztán a különféle mellékszereplőkre összpontosító spinoffokkal jelentkezzenek különböző országokban és nyelveken. Itt Priyanka Chopra Jonas és Richard Madden a Citadel nevű globális biztonsági ügynökség egykori kémjeit alakítják, akiknek az emlékeit kitörölték, mégis folytatják világmegmentő feladataikat. Az executive producerek között van Anthony és Joseph Russo, több Marvel-film rendezői is.

Szerelem és halál, HBO Max

Április 28.

Egy igaz, bő negyven éves bűnügyi történet, melyben Candy Montgomery, a texasi, templomba járó feleség egy baltával megölte szeretője feleségét, aki történetesen a barátnője volt. Hogy ez honnan lehet ismerős? Hát ugyanezt a történetet mutatta be nemrég a Candy: Halál Texasban című sorozat is, Jessica Biel főszereplésével, most pedig Elizabeth Olsen játssza Candyt, Jesse Plemons a férfit, akiért gyilkol, Lily Rabe pedig a feleségét. A sorozatot pedig David E. Kelley (Big Little Lies, Tudhattad volna) írta, és mintha pont neki is találták volna ki.

Ajánlott videó