Kultúra

Idén nem osztják ki a Libri irodalmi díjakat

Közleményben tudatták a szervezők, hogy az idén elmarad a Libri irodalmi díjak átadása:

Szeretnénk tájékoztatni, hogy gazdasági megfontolások miatt idén nem adjuk át a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat

– fogalmaz a közlemény, mely aztán kitér arra is, hogy a szervezők továbbra is elkötelezettek a kortárs magyar szerzők és műveik iránt,

így a jövőben megújult formákban népszerűsítjük a kortárs irodalmat, amellett, hogy más műfajokra, témákra is felhívjuk a figyelmet.

A Libri irodalmi díjat és a hozzá kapcsolódó Libri irodalmi közönségdíjat a Libri Könyvkereskedelmi Kft. alapította 2016-ban. A díjak a cég olvasásnépszerűsítő programjának részeként jöttek létre azzal a céllal, hogy minden évben felhívják a figyelmet az olvasás fontosságára és a kortárs magyar irodalom legjobb teljesítményeire. A díjazottak között szerepelt már Bereményi Géza, Grecsó Krisztián, Jászberényi Sándor és Krusovszky Dénes is, tavaly pedig Krasznahorkai László Herscht 07769 című regénye nyerte az irodalmi díjat, a közönségdíjas pedig Bödőcs Tibor: Mulat a Manézs című műve lett, vele készült interjúnkat itt olvashatják.

Kapcsolódó
Bödőcs Tibor: Mindig veszélyekkel jár, ha a bohóc elkezd komolykodni
Interjú a Libri irodalmi közönségdíjas Bödőcs Tiborral az érettségi tétellé válásáról, a cirkuszállamok cinizmusáról, a politikai humor polarizáltságáról, valamint Lőrinc agyáról. De vajon mit tart az ország két nagy tragédiájának?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik