Kultúra

Vajon képesek vagyunk-e jelentőségteljes hatást gyakorolni egymásra és a világra?

Jack Holler
Jack Holler

Az amerikai bluesból és soulból táplálkozó, miskolci eredetű, de Budapesten működő Jack Holler zenekar lassan öt éve dolgozik a bemutatkozó albumán, mely most karnyújtásnyi távolságba került, hiszen a lemez bemutató dalaként funkcionáló Uselesshez végre videoklip készült.

A dalról így nyilatkoztak a tagok:

A középpontban az emberi kapcsolatok mellett az a költői kérdés áll, hogy vajon egymásra és a világra képesek vagyunk-e jelentőségteljes hatást gyakorolni. A forgatókönyv ezt igyekszik vizuális formába önteni, ahol a főszereplő (Kovács Emese) előadást követően egy felzaklató telefonhívást kap.

Amint az látható, a klip nem a legegyszerűbb formátumban készült:

Vágás nélküli/egysnittes formátumot választottuk, ami rezonál a dal őszinteségével is. A forgatás 6 hónapos előkészülettel járt, rengeteg szervezéssel, összehangolással, együtt gondolkozással. Szerencsére olyan kiváló szakemberek csatlakoztak a projekthez mint Petkó »Ricsi« Gergő (a fényképezést rendezte), Tulok András (a projekt kreatív felügyelője, illetve a fényekért felelt), és Szilágyi Róbert (aki kimagaslót alkotott a steadicam kezelés terén). Kovács Emese és Lukács Gergő pedig azonnal ráérzett a dal ívére és tökéletesen passzoló koreográfiát hozott, így számos próbát, és egy teljes napos forgatást követően megszületett a Useless képi világa. Innen is szeretnénk hálánkat kifejezni mindenkinek aki hozzájárult ennek a szerelemprojektnek a megvalósulásához

– mondta a klipről a zenekar, mely azt ígéri, rövidesen tényleg megjelenik a nagylemez, és már a következő klipjükön is dolgoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik