Kultúra

Hét évig készült az új magyar animációs film, a Kojot négy lelke

24.hu
24.hu
19 évvel a kultikussá vált Nyócker! című film után Gauder Áron animációs filmrendező ismét egész estés animációs filmmel jelentkezett. A Kojot négy lelke egy ismeretlen kultúrába, az indián teremtéstörténetbe kalauzolja el a nézőt. Videónkban megmutatjuk, hogy készült a film.

Az Áron által összegyűjtött meséket Bereményi Géza gyúrta egybe, a történet középpontjában a mitikus Kojot figurája áll.

Az értékrendek mások. A Bibliában az ember a teremtés koronája és az egész teremtett világ azért van, hogy szolgálja az embert. Az indiánoknál nem így van. Náluk minden állatfaj külön népnek számított, és az ember nem jobb náluk, hanem egy közülük.

– mondja Gauder Áron, a film rendezője, miért ezen a történeten dolgozott hét évig. A Kojot négy lelke szereplőinek többek közt Bozsó Péter, Pikali Gerda, Széles Tamás, Scherer Péter, Kautzky Armand, Szabó Sipos Barnabás kölcsönözték a hangjukat.

Szponzorált tartalom

A Kojot négy lelke című filmet 2023. március 16-tól vetítik a magyar mozikban a Cinemon Entertainment gyártásában és a Vertigo Média forgalmazásában. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával valósul meg. További információ: kojotfilm.hu

Olvasói sztorik