Kultúra

Kevin Feige és Patty Jenkins nem, Taika Waititi viszont rendezhet Star Wars-filmet

VALERIE MACON / AFP
VALERIE MACON / AFP
Waititi a hírek szerint szerepelni is fog benne.

Új hírek érkeztek az egyre rohamosabb tempóban bővülő Star Wars-univerzum háza tájáról: több projekt parkolópályára került, más viszont megkapta a biztos zöld utat. A Variety információi szerint két olyan filmterv sincs már fejlesztés alatt, amelyek sorsa korábban biztosnak tűnt.

A Wonder Woment  is rendező Patty Jenkins például a Zsivány egyes folytatásán dolgozott, a Rogue Squadron még nagyjábóli bemutatódátumot is kapott, 2023-ban kellett volna bemutatni. Ez már egész biztosan nem fog bekövetkezni, sőt, az egész film sorsa bizonytalanná vált, a lap értesülései szerint jelenleg már nem is dolgoznak rajta. A rendezőnő ezzel igencsak munka nélkül maradt, a Gal Gadot főszereplésével készülő szuperhősfilmek harmadik részét szintén halasztották bizonytalan időre.

Hasonló sorsra jutott a Kevin Feige által megálmodott Star Wars-film is, erről azonban eddig sem volt túl infó, azt viszont már tudni lehetett, hogy Michael Waldront, a Doctor Strange 2 forgatókönyvíróját kérte fel. A projektet ugyancsak elnapolták.

Jelenleg úgy fest, hogy egyetlen Star Wars-film sorsa egészen biztos, mégpedig a Taika Waititi által rendezett darabé, aki a lap információi szerint nemcsak megrendezi, hanem szerepel is majd benne, ahogy tette azt a Jojo Nyuszi című filmje esetében is. Hivatalos bejelentés még nincs, azonban a lap azt is tudni véli, hogy a kétszeres Oscar-díjas dokumentumfilmes, Sharmeen Obaid-Chinoy is Star Wars-filmet dirigálhat. Ezeken kívül még szintén akadhat még több olyan készülő projekt, amelyet a Lucasfilmnek eddig sikerült teljesen titokban tartania, és vélhetően a idei Star Wars Celebration lesz az alkalom, hogy a következő évi projektjeiről lerántsa a leplet április 7-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik