Kultúra

Sean Penn: Jack Nicholsonnal együtt konvojba raktak és Putyin elé vittek

STEFANIE LOOS / AFP
STEFANIE LOOS / AFP

Vlagyimír Putyinnal való találkozásáról mesélt Sean Penn, aki Berlinben mutatta be az orosz-ukrán háború témájában készített dokumentumfilmjét, a Superpowert.

A kétszeres Oscar-díjas színész az Independentnek mesélt arról, hogy 2001-ben a Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál miatt utazott az országba, ahol Az ígéret megszállottja című filmjét mutatták be. Őt és a film főszereplőjét, Jack Nicholsont is meghívták egy fogadásra, ahol Putyin volt a díszvendég. A találkozóra Nyikita Mihalkov orosz rendező dácsájában került sor.

Tudtuk, hogy Putyin lesz a díszvendég, de az akkori időkben még úgy döntöttünk, elfogadjuk a meghívást. Konvojba raktak minket. Olyan gyorsan hajtottak velünk, ahogy csak akartak, egyáltalán nem voltak tekintettel arra, hogy esetleg balesetet okozhatnak, ahogyan átszáguldanak a falvakon. Amikor farmerek kerültek az utunkba, a biztonsági személyzet a kocsi ablakából kihajolva küldte el őket. Szükségtelenül agresszív volt az egész

– mesélte Penn. A színésznek nagyon rossz érzése volt az elnökkel kapcsolatban, akit “hátborzongató kis zsarnokként” jellemez.

A színész nemrég szintén Putyint emlegette, igaz, akkor nem Nicholsonnal, hanem Orbán Viktorral hozta összefüggésbe: úgy véli, hogy a magyar miniszterelnök orosz kollégáját ismételgeti.

Kapcsolódó
Sean Penn: Orbán csak Putyint ismételgeti
A kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, rendező azt szeretné, ha háborús dokumentumfilmje Magyarországra és Oroszországba is eljutna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik