Belföld

Sean Penn: Orbán csak Putyint ismételgeti

Clemens Bilan / EPA / MTI
Clemens Bilan / EPA / MTI
A kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, rendező azt szeretné, ha háborús dokumentumfilmje Magyarországra és Oroszországba is eljutna.

Superpower címmel forgatott dokumentumfilmjéről a kétszeres Oscar-díjas Sean Penn a Népszavának azt mondja, az azért lett egyoldalú, mert az igazságot szerette volna bemutatni, márpedig szerinte az ukránok oldalán áll. Eleinte Volodimir Zelenszkijről akart filmet forgatni, mert izgalmasnak tartotta, hogy Donald Trumpnak nem hódolt be, Vlagyimir Putyintól nem ijedt meg, de aztán kiment a frontvonalra, ahol inspirálta,hogy az ukrán katonák kamerák előtt kritizálták Zelenszkijt, hogy nem elég tökös. Szerinte általában is jellemző az ukránokra ez a bátorság.

Az, hogy tanárok, művészek, értelmiségeik, pékek vagy gyári munkások Molotov-koktélt dobálnak orosz harci járművekre olyan szintű bátorság,

amit eddig nem ismert, és hatott rá. Azt nem tudja, hogyan, de Ukrajna nyerni fog, mert semmi más megoldás nem fogadható el.

Csak az lehet megegyezés tárgya, hogy hány oroszt ítélnek el a háborús bűneik miatt

Filmjébe az ezzel ellentétes vélemények, így a magyar kormányfőé azért nem került be, mert megegyezik az orosszal,

ezekről már túl sokat is hallottunk Putyin részéről, Orbán csak ezt ismételgeti.

Sean Penn az interjúban azt mondja, szeretné, ha filmje eljutna Magyarországra, Oroszországba, mert életbevágónak tartja, hogy egyre több olyan ember legyen ezekben az országokban is, akik látják és értik, mi a tét, miért van háború, miért fontosak a szankciók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik