Kultúra

Jane Fondát 35 millió forintért meghívták a bécsi operabálba, ahol beszólt a vendéglátóinak

JOE KLAMAR / AFP
JOE KLAMAR / AFP
A klímaaktivistaként is ismert színésznő szerint a bált támogató olajcég embereket öl és a Földet is tönkreteszi.

Bár rengeteg pénzt kapott azért, hogy részt vegyen a bécsi operabálon, nem öltött magára művigyort Jane Fonda, és nem éppen úgy viselkedett vendéglátóival, ahogyan azok számítottak rá. A 85 éves színésznő egyrészt nem kért a szokásos programokból, másrészt bírálta az őt meghívó bécsi üzletembert, Richard Lugnert és az esemény szponzoráló céget is – írja a Blikk.

Lugner, a bécsi elit egyik fontos figurája, immár harminc éve folytatja azt a hagyományát, hogy a februári bécsi operabálra híres embereket hív meg partneréül. Így fordult meg már az osztrák fővárosban Goldie Hawn, Sophia Loren, Pamela Anderson, Kim Kardashian, Larry Hagman és Roger Moore is.

Míg a meghívott sztárok jellemzően az üzletemberrel járják körbe a várost, Fonda nem tartott erre igényt, nélküle ment várost nézni, és csak a szerződésbe foglalt kötelezettségeket teljesítette: részt vett a sajtótájékoztatón és az autogrammosztón. Elmondta, hogy nem fog táncolni a bálon, mivel „szétesne darabokra”, utalva ezzel korára, műízületeire és protéziseire. Hozzátette, hogy mikor elvállalta, azt hitte, operát fog nézni.

Az értesülések szerint 100 ezer dollárt, azaz nagyjából 35 millió forintot fizettek neki a részvételért, és nem is titkolta, hogy elsősorban anyagi megfontolásból vállalta el a felkérést.

Bevallom, tényleg sok pénzt fizettek nekem ezért, de mivel ebben az évben nem forgatok, hanem csak a klímaválsággal kapcsolatos munkámra koncentrálok, el kell valamiből tartanom a gyerekeimet, az unokáimat, akik között van, aki már egyetemista, de van, aki még csak hároméves

– nyilatkozta.

A színésznő a vendéglátójával sem volt túl kegyes, azon meg pláne kiakadt az elhivatott klímaaktivistaként is számontartott Fonda, hogy kik is szponzorálták a bált:

Tudom, hogy Lugner úr nem egy feminista, de kedvelem, mert legalább annyiszor házasodott, mint az apám, aki ötször nősült, és mivel őt nagyon szerettem, Lugner úrnak is megbocsátok. De azt nem, hogy egy olajcég támogatja a bált, azok ugyanis embereket ölnek és a Földet is tönkreteszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik